Ulkomaat

”Valeuutisia, valeuutisia” – Trump lyttäsi New York Timesin uutisen maanrakoon

Lehtikuva
Lehtikuva
Lehtikuva

Yhdysvalloissa senaatin demokraatit pyrkivät suojaamaan Venäjä-tutkintaa johtavan Robert Muellerin aseman, uutisoi New York Times.

Lehden mukaan demokraatit pyrkivät varmistamaan, että budjettineuvottelujen yhteydessä neuvotellaan myös laista, joka estäisi presidentti Donald Trumpia erottamasta Muelleria.

Mueller johtaa liittovaltion poliisin FBI:n Venäjä-tutkintaa, jossa selvitetään muun muassa, sekaantuiko Venäjä Yhdysvaltain vuoden 2016 presidentinvaaleihin ja juonitteliko Trumpin kampanjakoneisto Venäjän kanssa presidentinvaaleissa.

Vaatimuksen taustalla ovat lehtitiedot, joiden mukaan Trump halusi erottaa Muellerin viime kesäkuussa, mutta presidentti oli perääntynyt, kun Valkoisen talon neuvonantaja Donald F. McGahn oli uhannut erota.

Trump on leimannut lehtitiedot valeuutisiksi. Presidentti kommentoi asiaa toimittajille Davosissa Maailman talousfoorumin kokouksessa perjantaina.

– Valeuutisia. Valeuutisia. Tyypillistä New York Timesia. Sepitelmä, Trump sanoi.

Senaatin demokraattien ryhmäjohtaja Chuck Schumerin mukaan lehtitiedot ovat kuitenkin osoittaneet sen, että kongressin täytyy toimia asian suhteen.

– Tärkein asia, mitä kongressi voi nyt tehdä, on varmistaa, että erikoissyyttäjä Robert Muellerin tutkinta jatkuu ilman keskeytyksiä ja hidastuksia, Schumer sanoo.

Republikaanien ja demokraattien on päästävä sopuun budjetista helmikuun 8. päivään mennessä tai muutoin liittovaltion hallinto joudutaan taas sulkemaan. Hallinto suljettiin viime viikonloppuna, koska sopua budjettineuvotteluissa ei saatu aikaiseksi. Sulku kesti lähes kolme päivää, kunnes rahahanat saatiin auki väliaikaisella budjettiratkaisulla.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat