Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Valiokunnan puheenjohtaja päiväkotien voitontavoittelun kieltämisestä: Yksityisiä päiväkoteja olisi siellä, missä pyörittämiseen löytyy jokin muu motivaatio kuin liikevoitto

Lehtikuva
Vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, opetusministeri Li Andersson kertoi Demokraatille, että yksityisiltä päiväkodeilta saatetaan jopa kieltää kokonaan voitontavoittelu.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Lue lisää: Yksityisiltä päiväkodeilta saatetaan kieltää kokonaan voitontavoittelu: Li Andersson: ”Ehdottomasti yksi vaihtoehto”

Työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan puheenjohtaja, vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula jatkaa keskustelua Twitterissä, jossa hän käy keskustelua liberaalipuolueen puheenjohtajan Marko Kettusen kanssa.

Kontula muistuttaa, että peruskouluilta voiton tavoittelu on jo kielletty.

– Eikä sitä kukaan minun kuulteni ole kummeksinut. Kun päiväkoteja on vuosikymmenten mittaan alettu ajatella ensisijaisesti ”varhaiskasvatuksena”, ei enää sosiaalityönä tai lasten ”tarhana”, on seurauksena muukin yhdenmukaistuminen, Kontula kirjoittaa.

Kontula huomauttaa, että Suomessa on verraten vähän sellaista yksityistä päivähoitotoimintaa, jonka tuotto ei kertyisi pääosin julkisista rahavirroista – joko kuntien ostoina tai hoitotukijärjestelmän kautta.

– Uskon siksi, että haaste olisi kunnilla enemmän organisatorinen kuin taloudellinen.

– Todennäköisesti tapahtuisi sama muutos kuin peruskoulussa: yksityisiä kouluja on, mutta vain siellä, missä sellaisen pyörittämiseen löytyy joku muu motivaatio kuin liikevoitto.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
27.2.2020
Sanna Marin sanoo Demokraatin pääministerihaastattelussa, että hallitus ei tee politiikkaa uutisotsikoiden mukaan – ”Hallituskausi on nelivuotinen ja tässä ajassa pitää valmista tulla”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE