Ulkomaat

Valkoinen talo: Donald Trump ja Angela Merkel tapaavat Nato-kokouksessa myös kahden kesken

Lehtikuva
Lehtikuva

Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trump tapaavat tänään Nato-kokouksen yhteydessä myös kahden kesken, kertoo Valkoinen talo.

Trump arvosteli Saksaa viimeksi aamulla poikkeuksellisen voimakkaasti siitä, että maa on riippuvainen venäläisestä energiasta. Samalla hän toisti kitkerän arvionsa siitä, ettei Saksa käytä riittävästi rahaa puolustukseen.

Presidentti Trump ja Nato-johtajat kokoontuvat iltapäivällä Brysseliin Nato-huippukokoukseen. Presidentti Trumpin aamulla tavannut Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg kuvailee amerikkalaispresidentin puhuvan suoraan puolustusmenoista. Käytännössä kaikki ovat hänen mukaansa samaa mieltä siitä, että puolustusmenoja pitää kasvattaa.

– Odotan avointa ja rehellistä keskustelua puolustusmenoista. Toteamme, että jäsenten pitää kuluttaa enemmän, ja tunnustamme tähänastisen kehityksen, Stoltenberg sanoi.

Tuoreiden Naton tietojen mukaan jokainen jäsenmaa kasvattaa puolustusmenojaan.

Stoltenberg ei ottanut kantaa Trumpin aamulla esittämään arvosteluun Nord Stream -kaasuputkihankkeesta.

– Se on kansallinen päätös, ei Naton asia.

Norjalaispääsihteeri oli luottavainen, että erimielisyyksistä huolimatta kokouksessa tehtäisiin päätöksiä. Nato-maiden odotetaan päättävän muiden muassa johtorakenteen vahvistamisesta kahdella uudella esikunnalla.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat