Ulkomaat

Valkoisessa talossa tapahtuu: Trump vaihtaa alaisiaan kuin paitaa

AFP PHOTO / Jim Watson
Donald Trump luutii Valkoisessa talossa henkilökuntaa kuin viimeisessä hädässä.
AFP PHOTO / Jim Watson
Donald Trump luutii Valkoisessa talossa henkilökuntaa kuin viimeisessä hädässä.
AFP PHOTO / Jim Watson
Donald Trump luutii Valkoisessa talossa henkilökuntaa kuin viimeisessä hädässä.

Yhdysvalloissa turbulenssi Valkoisen talon henkilöstön parissa jatkui maanantaina, kun Valkoinen talo vahvisti, ettei Anthony Scaramucci jatka viestintäjohtajana. Valkoinen talo vahvisti asian tiedotteessa pian sen jälkeen, kun New York Times -lehti oli ensin uutisoinut asiasta.

Vielä ei tiedetä, kuka korvaa Scaramuccin Valkoisen talon viestintäjohtajana.

Kauan ei Scaramucci ehtinyt vanheta tehtävässään, sillä hänet nimitettiin viestintäjohtajaksi vain 10 päivää aiemmin. Scaramucci onkin yhdysvaltalaismedian mukaan Valkoisen talon historian lyhytaikaisin viestintäjohtaja.

– Anthony Scaramucci tunsi, että on parasta antaa (uuden) kansliapäällikön John Kellyn aloittaa puhtaalta pöydältä ja muodostaa oman tiiminsä. Toivotamme hänelle (Scaramuccille) kaikkea hyvää, sanoi Valkoisen talon tiedottaja Sarah Huckabee Sanders lausunnossa.

Sandersin mukaan Scaramuccilla ei myöskään ole tällä hetkellä mitään muuta roolia presidentti Donald Trumpin hallinnossa, kertoo muun muassa ABC News.

Scaramucci sai kuuluisuutta lyhyen uransa aikana räävittömästä kielenkäytöstään haukkuessaan kollegoitaan. Hänen hampaisiinsa joutuivat presidentti Trumpin päästrategi Steve Bannon sekä Valkoisen talon kansliapäällikkönä toiminut Reince Priebus. New Yorker -lehden toimittajan kanssa käymänsä keskustelun aikana Scaramucci muun muassa kutsui kirosanan saattelemana Priebusia paranoidiseksi skitsofreenikoksi. Hän myös ennusti Priebusin eroavan pian.
Kelly aloitti Valkoisen talon kansliapäällikkönä maanantaina.

Trump erotti Scaramuccin Kellyn toivomuksesta, lähteet kertovat

New York Times kertoo, että alun perin Donald Trumpin tytär Ivanka Trump ja Ivanka Trumpin puoliso Jared Kushner kannustivat presidenttiä palkkaamaan Scaramuccin. Ivanka Trump ja Jared Kushner näkivät Scaramuccin palkkaamisen olevan keino päästä eroon Priebusista. Priebus lähtikin Valkoisesta talosta pian Scaramuccin palkkaamisen jälkeen.

Trump oli aluksi tyytyväinen Scaramucciin karkeisiin kommentteihin. Viikonlopun aikana Trumpin mieli kuitenkin muuttui, kun hän keskusteli perheensä ja Kellyn kanssa, kertovat asiasta perillä olevat lähteet New York Timesille.

Eräiden tietojen mukaan Trump olisikin erottanut Scaramuccin juuri Kellyn toivomuksesta.

Scramuccin eroilmoitus tuli samana päivänä, kun Kelly aloitti virallisesti työskentelyn Valkoisessa talossa. Kellyn on ajateltu tuovan järjestystä ja kuria skandaalien myllertämään Valkoiseen taloon.
Scaramuccin yllättävä ero heijastelee myös Kellyn haluja varmistaa auktoriteettiinsa Valkoisessa talossa. Tällä hetkellä näyttää siltä, että Kellyn pyrkimyksillä on presidentin tuki, muun muassa New York Times kirjoittaa.

Trumpia ja tämän perhettä lähellä olevat lähteet kertovat New York Timesille, että Trump kuitenkin edelleen arvostaa Scaramuccia ja toivoo, että tälle löytyy jokin matalamman tason pesti Valkoisesta talosta. Vielä ei ole kuitenkaan tietoa siitä, onko Scaramucci kiinnostunut ottamaan mitään pestiä enää vastaan.

STT-AFP 

 

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat