Politiikka

”Valtiolta tämä on hölmöläisen hommaa” — Savonlinnasta häviää 5,5 % asukkaista

Lehtikuva
Lehtikuva

Savonlinnan Opiskelija-asunnot Oy:n  ja Savonlinnan Vuokratalot Oy:n pitää päästä eroon yhteensä 586 asunnosta, kertoo muun muassa Itä-Savo. Tämä on seurausta opettajankoulutuksen loppumisesta kaupungissa.

Yhtiöt suunnittelevat purkavansa yhteensä 539 asuntoa ja laittavansa myyntiin 47 asuntoa. Tämän edellytyksenä on, että valtiolta heltiää lähes 15 miljoonaa asuntojen purkamiseen ja että se antaa yhtöille lainoja anteeksi.

Lisäksi Savonlinna esittää vajaata viittä miljoonaa asuntoyhtiöiden talouden tervehdyttämiseen.

Yle puolestaan kertoo, että Savonlinnan kaupungin arvion mukaan OKL:n lähtö vie kaupungista noin 300 työpaikkaa sekä 13 miljoonaa euroa ostovoimaa. Kaupungin laskelman mukaan väkiluku vähenee noin 1.500 – 2.000 asukasta. Se on 5,5 prosenttia asukkaista.

Kaupunginjohtaja Janne Laine muistuttaa Ylen jutussa, että 900 opiskelijan lähtö vaikuttaa voimakkaasti sekä vuokra- että omistusasuntomarkkinoilla.

– Itä-Suomen yliopiston päättämä opettajakoulutuksen siirto Joensuuhun, ajaa Savonlinnan opiskelija-asuntoyhtiön konkurssiin ilman valtion merkittäviä tukitoimenpiteitä.

– Valtiolta tämä on höllmöläisen hommaa. Meillä joudutaan purkamaan ja Joensuuhun rakennetaan kymmenillä milljoonilla uusia asuntoja, Laine sanoo.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat