Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

”Valtion taloutta elvyttävä käynnistystoimi menee aivan hukkaan, mikäli ehtoja olisi jumpattu” – Heinäluoma tyytyväinen MAL-ehtojen pysymiseen

Jukka-Pekka Flander
Kansanedustaja Eveliina Heinäluoma (sd.).

Eduskunnan valtiovarainvaliokunta on tänään päättänyt palauttaa MAL-sopimusalueiden ulkopuolisten alueiden rakentamisen kannustimet tätä vuotta vastaaviksi.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Alun perin ensi vuoden budjettiehdotus olisi muuttanut käynnistysavustusten ehtoja vain puolen vuoden voimassaolon jälkeen. Avustus on ollut tänä vuonna suuruudeltaan 1000 euroa asuntoa kohden. Avustukseen voi saada 2000 euron asuntokohtaisen korotuksen, mikäli kohde tehdään puurunkoisena eli tällöin avustus on 3000 euroa per asunto. Alkuperäisessä ensi vuoden budjetissa ehdotettiin, että avustusta voisi saada vain 2000 euroa asuntoa kohden ja ainoastaan, jos kohde toteutetaan puurunkoisena.

– Valtion tukipolitiikan on syytä olla pitkäjänteistä ja ennakoivaa. Tästä syystä olen tyytyväinen siihen, että aiemmin tänä vuonna linjatuista rakentamisen avustuskriteereistä MAL-sopimusalueiden ulkopuolisille alueille ei ensi vuonna tingitä, kansanedustaja Eveliina Heinäluoma (sd.) sanoo tiedotteessaan.

Heinäluoma toteaa, että uusien rakennushankkeiden käynnistyminen vie helposti vuoden tai kauemminkin.

– Valtion taloutta elvyttävä käynnistystoimi menee aivan hukkaan, mikäli ehtoja olisi jumpattu uusiksi vain puoli vuotta aiemmin päätetyn jälkeen.

– On myös ARA-toimijan suunnittelun kannalta reilua, että avustukset ovat ennakoitavia. Jos rakennuttaja on lähtenyt suunnittelemaan betonitaloa porkkanana tämän käynnistysavustuksen saaminen, jää rakennuttaja nuolemaan näppejään, jos ehdot muuttuvat yhtäkkiä ja ennen kuin asia on saatu edes ARA:ssa vireille. Myöskään kesken suunnittelun betonitalon muuttaminen puurunkoiseksi on käytännössä mahdotonta-

Heinäluoma toteaa, että maankäytön, asumisen ja liikenteen -sopimusalueilla eli suurten kaupunkiseutujen MAL-alueilla rakentamista päätettiin vauhdittaa jo aikaisemmin tänä vuonna valtion ja kaupunkialueiden yhteisissä sopimuksissa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Simo Alastalo

Toimituksen kommentit
23.1.2021
Kokoomus havittelee vaalivoittoa – Lissun on syytä olla varuillaan
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE