Talous

Valtion tuki ei elinehto – ABC:llä uskotaan latauspisteiden syntyvän markkinaehtoisesti

LEHTIKUVA / AFP PHOTO
LEHTIKUVA / AFP PHOTO
LEHTIKUVA / AFP PHOTO

Valtion tuki sähköautojen latauspisteiden rakentamiselle ei S-ryhmän ABC-ketjun näkökulmasta ole elinehto sille, että latauspisteitä syntyy.

Kehitysjohtaja Antti Erikivi kertoo, että ABC:llä on jo nyt 35 latauspistettä, eli noin joka kolmannella asemallaan.

Erikiven mukaan pikalatausasemia on rakennettu yhteistyössä muun muassa sähköautovalmistaja Teslan, energiayhtiö Fortumin ja paikallisten sähköyhtiöiden kanssa.  Lisää asemia rakennetaan, kun yhteistyökumppaneita löytyy.

Hän ei ota tarkemmin kantaa ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkäsen (kok.) aloitteeseen, koska sen yksityiskohdat ja ehdot eivät ole vielä tiedossa.

Olemme halunneet lähteä etupainotteisesti tarjoamaan näitä palveluita.

Erikiven mukaan pikalatausasemia on rakennettu yhteistyössä muun muassa sähköautovalmistaja Teslan, energiayhtiö Fortumin ja paikallisten sähköyhtiöiden kanssa. Lisää asemia rakennetaan, kun yhteistyökumppaneita löytyy.

– Me olemme halunneet lähteä etupainotteisesti tarjoamaan näitä palveluita, Erikivi sanoo.

Sähköautojen osuus autokannasta on vielä hyvin pieni. Trafin tilastoissa täyssähköautoja oli kesäkuun lopulla reilut 1 100, mutta myyntiluvut ovat kasvussa ja myös hybridimallit valtaavat alaa.

– On mielenkiintoista nähdä, mihin markkina menee. Hybridimalleihin pystyy kotona lataamaan sähköä pienempää pätkää varten, tarvittaessa voi sitten käyttää myös polttomoottoria. Me pyrimme tarjoamaan latauspisteitä niin, että autoilija voi lähteä sähköautolla pitemmällekin matkalle.

Juttua on täydennetty klo 16:25.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat