Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Valtiosihteerityöryhmä kartoittaa Postin roolia – selvittää vaihtoehtoja postin ja sanomalehtien jakelun turvaamiseksi koko maassa

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Valtioneuvoston kanslia on asettanut ministeriöiden välisen valtiosihteerityöryhmän arvioimaan Posti Group Oyj:n roolia osallistua laajasti ja markkinaehtoisesti julkisten palvelujen valtakunnalliseen tuottamiseen.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Työryhmä asetettiin uudelleen hallitusvaihdoksen johdosta, ja sen puheenjohtajana toimii eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppuraisen (sd.) valtiosihteeri Olli Koski. Ryhmän työn odotetaan valmistuvan huhtikuun loppuun mennessä.

– Postin ympärillä on ollut sekä liiketoiminnallisesti että yhteiskunnallisesti paljon keskustelua. Nyt toivonkin, että työryhmä saa rauhassa kartoittaa tilannetta ja odotan konkreettisia keskustelunavauksia huhtikuun lopussa, sanoo työryhmän asettanut ministeri Tuppurainen tiedotteessa.

Työryhmän keskeinen tehtävä on hallitusohjelman mukaisesti selvittää kokonaisvaltaisesti vaihtoehtoja postin ja sanomalehtien jakelun turvaamiseksi koko maassa moniäänisen tiedonvälityksen varmistamiseksi. Lisäksi työryhmä selvittää keinoja turvata postinjakelu harvaan asutuilla alueilla sekä saaristossa saaristolain mukaisesti.

Työryhmä kiinnittää huomiota erityisesti yleispalveluvelvoitteen hoitamisen kustannustehokkuuteen ja sen mahdollistaviin toimintamalleihin sekä yhteistyön mahdollisuuksiin muiden yksityisten, valtion toimijoiden ja ministeriöiden kanssa. Lisäksi puntaroidaan postimarkkinan muutoksesta johtuvia tarpeita postilainsäädännön uudistamiseen.

”Työryhmän odotetaan käsittelevän palveluiden organisointiin liittyviä yhteistyömalleja ja – rakenteita. Niiden mahdolliset vaikutukset Posti Oyj:n omistusrakenteisiin eivät kuitenkaan kuulu työryhmän tehtäviin”, tiedotteessa todetaan.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
22.9.2020
Ministeri Kiuru sanoo suoraan Demokraatille: ”Kyllä tämä tilanne on erittäin huolestuttava”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE