Politiikka

Valtuusto vahvisti: Helsingin kuntavero on ensi vuonna 18,5 %

Lehtikuva
Lehtikuva

Helsingin kaupunginvaltuusto keskusteli eilen ehdotuksesta kaupungin ensi vuoden talousarvioksi ja taloussuunnitelmaksi vuosille 2017-2019. Talousarviota koskevat äänestykset pidetään keskiviikkona 30. marraskuuta.

Valtuusto vahvisti vuoden 2017 tuloveroprosentiksi 18,5 %. Yleiseksi kiinteistöveroprosentiksi valtuusto päätti 0,93 % ja vakituisten asuinrakennusten kiinteistöveroksi 0,41 %.

Kaupunginvaltuusto päätti kaupungin hallintosäännöstä, joka tulee voimaan uuden organisaation aloittaessa 1. kesäkuuta 2017. Hallintosäännöstä päätettiin nyt kokonaisuudessaan. Sen pääperiaatteet hyväksyttiin jo kesäkuussa.

Valtuusto hyväksyi äänestysten jälkeen hätämajoitusta koskevan aloitevastauksen. Siinä edellytetään, että sosiaali- ja terveysviraston ohjeistusta kriisimajoituksesta muutetaan siten, että henkeä tai terveyttä uhkaavissa tilanteissa välttämätön hätämajoitus järjestetään kaikille kansalaisuudesta, kotipaikasta ja oleskelulupastatuksesta riippumatta.

Kyselytunnilla valtuusto keskusteli sosiaali- ja terveysviraston lähisuhdeväkivallan vastaisesta kampanjasta, jonka teemana on tänä vuonna välinpitämättömyys lapsia kohtaan.

Kampanjan toteutus herätti paljon arvostelua, mutta se sai myös tukea ja kiitosta valtuuston keskustelussa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat