Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Politiikka

Valviralta Esperi Carelle lisäaikaa – ”Epäkohdat vakavia”

Lehtikuva

Hoivayhtiö Esperi Care on saanut Valviralta pyytämänsä lisäajan vastaukseensa hoivakoti Ulrikan toiminnasta. Taustalla on sosiaali- ja terveysalan lupaviraston Valviran antama päätös hoivakoti Ulrikan toiminnan keskeyttämisestä.

Demokraatti.fi/STT

Esperi Caren piti antaa selvityksensä tänään.

Valviran ylitarkastaja Elina Uusitalo kertoo, että yhtiölle on myönnetty lisäaikaa 20. helmikuuta asti. Tämä tarkoittaa Uusitalon mukaan, että arviointi Esperi Caren toiminnan jatkosta Ulrikassa siirtyy niin ikään.

Hoitajat pukivat hygieniahaalareihin ja antoivat vääriä lääkkeitä

Aluehallintavirasto (avi) teki tammikuussa tarkastuskäynnin Kristiinankaupungissa Pohjanmaalla sijaitsevaan hoivakoti Ulrikaan.

Avi oli saanut huolestuneita yhteydenottoja liittyen hoivakodin henkilöstön riittämättömyyteen. Avin tietojen mukaan toimintayksiköllä ei ole ollut vastuuhenkilöä vuoden alusta alkaen.

Avin tarkastuksessa kävi ilmi, että hoitokodissa on liian vähän henkilökuntaa ja etteivät hoitajat ole perillä vanhusten hoidon tarpeesta. Vanhuksia oli esimerkiksi puettu hygieniahaalareihin, joita ei pysty itse riisumaan. Hoitajat eivät olleet avin tarkastuskäynnillä tienneet, oliko haalareiden käyttöön lääkärin määräys.

Hoivakodissa oli ollut ongelmia myös lääkkeiden jakelussa ja lääkityksen seurannassa. Esimerkiksi yhdelle asiakkaalle oli annettu toisen asiakkaan lääkkeet.

Epäkohdat Ulrikan toiminnassa olivat Valviran mukaan niin vakavia, että toiminnan keskeytyspäätös tehtiin poikkeuksellisesti hoivakodin edustajia kuulematta. Toiminta siirrettiin Esperi Carelta kaupungin vastuulle.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE