Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Vammaispalvelulaki yritetään sittenkin saada maaliin tällä kaudella – Markus Lohi: “Mahdollisuuksien rajoissa”

LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Kertaalleen jo miltei kuopattu vammaispalvelulaki yritetään sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtajan Markus Lohen (kesk.) mukaan sittenkin saada läpi tällä kaudella.

Simo Alastalo

Demokraatti

Lohen mukaan asiasta on käyty keskusteluja hallituspuolueiden ja perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) kanssa. Myös Kehitysvammaisten tukiliitto on vedonnut, että laki käsiteltäisiin tällä kaudella.

Hallituksen esitys ajautui ongelmiin perustuslakivaliokunnassa, mutta ministeriö aikoo toimittaa eduskunnalle vastineensa Lohen mukaan torstaihin mennessä. Sosiaali- ja terveysvaliokunta yrittää saada mietintöluonnoksen valmiiksi ensi viikolla.

– Silloin on mahdollisuuksien rajoissa, että tällä vaalikaudella saataisiin vammaispalvelulaki säädettyä. Sitä on yritetty kaksi vaalikautta tätä ennen ja tietyllä tavalla olisi surkeaa, jos siinä ei onnistuttaisi, Lohi sanoo.

MUITA sosiaali- ja terveysvaliokunnan käsittelyssä olevia hallituksen esityksiä voidaan Lohen mukaan joutua tiputtamaan pois vammaispalvelulain priorisoinnin vuoksi.

– Siellä on olemassa vaikka genomilaki ja biopankkilaki, jotka voimme joutua unohtamaan. Tämä täsmentyy matkan varrella.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE