Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Vanhanen palaa vielä Navalnyi-kommentointiin: ”Nyt ministeritaso olisi tainnut riittää”

LEHTIKUVA / VESA MOILANEN
Valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk.).

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk.) palaa vielä viime viikon keskustelunaiheeseen eli ulkopoliittisen kommentoinnin marssijärjestykseen Suomenmaan blogissaan.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Viime viikolla puhutti se, kun pääministeri Sanna Marin (sd.) kommentoi ennen tasavallan presidenttiä venäläisen oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin kiinniottoa.

– Itse kannanoton sisältö oli helppo johtaa maamme yleisistä periaatteista. Ajankohtaisia kannanottoja tavallisesti valmistellaan vuoropuhelussa, johon osallistuvat ulkoministeriön, valtioneuvoston kanslian ja tasavallan presidentin kanslian virkamiehet. Näin tapahtui ilmeisesti nytkin, Vanhanen kirjoittaa.

Vanhasen mukaan tavallisesti sovitaan myös se, miltä tasolta kannanotto annetaan.

– Minusta riittää, että yksi taho kertoo Suomen kannan – usein se on ulkoministeriön virkamies, ministeri, pääministeri tai presidentti. Nyt ministeritaso olisi tainnut riittää, koska aiheen tarina ei heti pääty ja valtiojohtoa tarvitaan vielä kannanottoineen asiaan, Vanhanen sanoo.

– Kysehän näissä tilanteissa ei ole – tai ei voi olla – siitä, että Suomea edustavilla voisi olla henkilöstä johtuen eri sävyisiä tai eri sisältöisiä kannanottoja. Yhteistoimintavelvoite tarkoittaa sitä, että kanta haetaan yhdessä ja meillä on yksi kanta, jota jokainen keskusteluissaan maailmalla sitten edustaa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Simo Alastalo

Politiikka
23.2.2021
Eduskunnan turvallisuusjohtaja vuosi itse Sipilän tapausta koskevat turvakameranauhat medialle – pääsihteeri Paavola: ”Tämä on häneltä poikkeuksellinen päätös”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE