Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Kotimaa

Vanhempainliitto tuo esiin vakavan huolensa koronapandemian vaikutuksista lapsiin

Suomen Vanhempainliitto peräänkuuluttaa päättäjiltä panostuksia lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointiin ja tuo esiin vakavan huolensa pitkään jatkuneen koronapandemian vaikutuksista lapsiin, nuoriin ja perheisiin.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Suomen Vanhempainliitto on kartoittanut kolmella kyselyllä (maaliskuu 2020, helmikuu 2021 ja helmikuu 2022) vanhempien kokemuksia koronapandemiasta ja sen vaikutuksista varhaiskasvatukseen, koulunkäyntiin, toisen asteen opiskeluun ja perheiden arkeen.

Vanhempainliitto tiedottaa, että kyselyiden tulokset viestivät vahvasti lasten ja nuorten oppimis- ja hyvinvointivajeesta, lasten, nuorten ja perheiden kuormittuneisuudesta sekä yhteisöllisyyden sekä kodin ja kasvatusyhteisöjen yhteistyön ohenemisesta.

Liiton mukaan vielä tällä mutta erityisesti seuraavalla hallituskaudella tulee tehdä merkittäviä panostuksia lasten ja nuorten oppimis- ja hyvinvointivajeen korjaamiseksi sekä perheiden hyvinvoinnin vahvistamiseksi niin kunnallisella, alueellisella kuin kansallisella tasolla.

Vanhempainliitto toteaa, että koulunkäynti on ollut korona-aikana katkonaista, poissaoloja on kertynyt paljon ja osalla lapsista ja nuorista on ollut pitkiä etäopetusjaksoja. Tarvittavaa oppimisen, koulunkäynnin ja oppilashuollon tukea ei ole ollut riittävästi saatavilla.

Toisella asteella poissaolojen lisääntyminen, pitkäkestoiset etäopetusjaksot ja tuen puute ovat lisänneet opintojen kuormittavuutta, heikentäneet opiskelumotivaatiota ja nuorten tulevaisuususkoa, vaikeuttaneet opintojen edistymistä ja niissä menestymistä sekä viivästyttäneet opinnoista valmistumista.

Varhaiskasvatusikäisten lasten vanhemmat kantavat puolestaan huolta päiväkodin pedagogisen toiminnan supistumisesta sekä henkilökunnan vaihtuvuuden ja kuormittuneisuuden vaikutuksista lapsiin. Kodin ja päiväkodin välisen vuorovaikutuksen koettiin vähentyneen.

Asiasta lisää liiton tiedotteessa.

Tänään 15. toukokuuta on YK:n julistama kansainvälinen perhepäivä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE