Politiikka

Vankka kokemus vakuutti: Pentti Arajärvi Helsingin piirin johtoon

Marja Luumi
Marja Luumi

Oikeustieteen tohtori, Helsingin kaupunginvaltuutettu Pentti Arajärvi (68) on valittu Helsingin sosialidemokraattisen piirin uudeksi puheenjohtajaksi seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Vaalista tuli kahden kauppa. Ensimmäisen äänestyksen jälkeen seuraavalle kierrokselle lähtivät hyvin tasaväkisistä asetelmista Pentti Arajärvi ja Antti Koskela. Arajärvi sai 52 ja Koskela 45 ääntä. Timo Kontion äänisaalis jäi 21:een.

Toisessa äänestyksessä Arajärvi päihitti Koskelan vain viidellä äänellä äänin 62– 57.

Valinnastaan kiitollinen Arajärvi uskoi, että SDP:llä on kaikki mahdollisuudet nousuun ensi kevään kuntavaaleissa, kuten myös vuoden 2018 maakuntavaaleissa.

– SDP:n kannatus Helsingissä on hieman vähäisempää kuin maassa keskimäärin. Helsingissä lasten lukumäärä on pienentynyt, mutta eläkeläisten ja myös työikäisten määrä kasvaa. Yksinasuminen on leimallista. Entistä tarkemmalla analyysillä ihmisten tarpeista meillä on mahdollisuus merkittävään tulokseen kuntavaaleissa, Arajärvi totesi heti valintansa jälkeen.

Meidän on tuotava kaikille ihmisille toivoa.

SDP:n kannattajat ja potentiaaliset äänestäjät ovat vähintään keski-ikäisiä. Arajärvi kannusti pistämään voimavaroja nuorempiin ikäluokkiin, joita erityisesti vihreät ja vasemmistoliitto tavoittelevat.

Arajärvellä oli selkeä visio, miten kohti kunnallisvaaleja täytyy edetä:

– Meidän on tuotava kaikille ihmisille toivoa, nostaa uskoa sosialidemokraatteihin.

Pentti Arajärvi korosti, että SDP:n on oltava Helsingissä johtava, aloitteellinen puolue, jolla on mahdollisuus ottaa pormestarin paikka.

Hän muistutti, että työllisyydenhoito on Helsingin omissa käsissä. SDP on myös selkeästi tuonut esille sitä, että kuntien on voitava edelleen tuottaa sosiaali- ja terveyspalveluita.

Pentti Arajärven mielestä Helsingin piirillä on oltava selkeä ohjelma tulevaisuutta varten: sosiaalisesti ja ekologisesti kestävä.

– Me voimme saavuttaa tavoitteet yhteistyössä, Arajärvi muistutti.

Äänestysten jälkeen piirin 1. varapuheenjohtajaksi valittiin Arajärvelle hävinnyt ekonomisti, Palvelualojen ammattiliitossa PAMissa työskentelevä Antti Koskela. Hän kuuluu tälläkin hetkellä varapuheenjohtajistoon.

Toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin yhteiskuntatieteiden maisteri Eveliina Heinäluoma.

Istuva puheenjohtaja Pilvi Torsti ei työkiireiden takia asettunut enää ehdokkaaksi.

Juttua on päivitetty klo 14.56 varapuheenjohtajien valinnalla.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat