Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Politiikka

Vapaaehtoiset päästökompensaatiot rahankeräyslain ulkopuolelle

Istock

Rahankeräyslakia on tarkoitus muuttaa niin, että vapaaehtoinen päästökompensaatiotoiminta ei enää edellyttäisi rahankeräyslupaa. Hallitus antoi asiasta esityksen eduskunnalle torstaina ja lain on tarkoitus tulla voimaan mahdollisimman pian tänä syksynä.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Vapaaehtoisen päästökompensaatiotoiminnan tarkoituksena on mahdollistaa esimerkiksi matkustamisesta tai hankittavan tuotteen valmistamisesta aiheutuneiden kasvihuonepäästöjen hyvittäminen maksua vastaan.

Rahankeräyslain muutos edistää osaltaan hallitusohjelman tavoitetta tehdä Suomesta hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä.

Kuluttajille, yrityksille ja muille organisaatioille on viime vuosina tullut tarjolle erilaisia päästökompensaatiopalveluita. Rahankeräyslain ulkopuolelle rajattu toiminta olisi mahdollista riippumatta siitä, onko palveluntarjoaja esimerkiksi yritys, säätiö tai järjestö.

Muutoksella hallitus haluaa mahdollistaa kansallisten vapaaehtoisten päästökompensaatiopalveluiden markkinat ja kannustaa alan toimijoita kehittämään uusia vapaaehtoisia päästökompensaatiopalveluita ja innovaatioita.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE