Politiikka

Vapaavuori: ”Suomessa ei ensi tammikuussa järjestetä maakuntavaaleja”

Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) julkaisi hetki sitten Twitterissä päivityksen, jossa hän totesi uskaltavansa ennustaa, että ”Suomessa ei ensi tammikuussa järjestetä maakuntavaaleja”.

Perustuslakivaliokunta on asettanut tämän viikon takarajaksi valinnanvapautta ja maakuntauudistusta koskevalle lausunnolleen.

Kokoomuksen sote-neuvottelija, sisäministeri Paula Risikko otti maakuntalakien käsittelyyn kantaa maanantaina Lännen median haastattelussa. Risikon lausunto on kuumentanut kokoomuksen ja keskustan välejä.

Hallituksen kesken on aikaisemmin sovittu, että sote- ja maakuntauudistus etenevät käsi kädessä. Nyt sote-uudistus on kuitenkin törmännyt kovaan kritiikkiin perustuslakivaliokunnassa.

STT kertoi toissaviikolla, että maakuntavaalit ovat vaarassa siirtyä, koska perustuslakivaliokunta tuskin hyväksyy sote-uudistukseen liittyvää valinnanvapautta sellaisenaan.

Oikeusministeriön asiantuntijoiden mukaan maakuntauudistusta ja sotea koskevien lakien tulisi olla voimassa marraskuun ensimmäiseen päivään mennessä, jotta maakuntavaalit voidaan pitää presidentin vaalien ensimmäisen kierroksen yhteydessä tammikuussa.

Zyskowicz kertoi Demokraatille aikaisemmin tänään, ettei näe tavoitetta toivottomana.

– Kyllä se mahdollista on, hän sanoi.

Juttua on täydennetty klo 17:25 ja päivitetty klo 17:30.

 

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat