Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

”Vappuna voi olla hurja meno kaupungilla klo 18” – Razmyarin mielestä edes terassien pitempää aukioloa kannattaisi harkita

LEHTIKUVA / VESA MOILANEN
Kylmä sää ei houkutellut ihmisiä Esplanadin terasseille Helsingissä 24. huhtikuuta 2021.

Vappua pääsee tänä vuonna juhlimaan myös ravintoloissa, mutta ravintoloiden aukioloa ja anniskeluaikoja on rajoitettu. Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar (sd.) ennustaa, että meno voi äityä kaupungilla hurjaksi.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

– Vappuna voi olla hurja meno kaupungilla klo 18, kun väki ryntää kauppoihin ja Alkoihin jatkojuomien perässä, hän sanoo Twitterissä.

Aluehallintovirasto on rajoittanut Uudellamaalla ravintoloiden aukioloa siten, että ravintoloissa, joissa alkoholin anniskelu on päätoimiala, tulee anniskelun päättyä kello 17. Ravintola saa olla auki kello 18 saakka. Anniskelu päättyy myös muissa ravintoloissa kello 17, mutta ravintolat saavat olla auki kello 19 asti.

– Kannattaisi vielä harkita, voisiko edes terassit olla auki myöhempään. Kun porukkaa kuitenkin on liikkeellä, niin parempi olisi kantaa rahat ravintoloihin kuin Alkoon, Razmyar tviittaa.

Lauantaina uutisoitiin, että esimerkiksi ravintoloiden vappulounaille on tehty runsaasti varauksia. STT:n uutisessa valtakunnanlaajuisen ravintolayhtiön NoHo Partnersin toimitusjohtaja Aku Vikström ja SOK:n matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjujohtaja Harri Ojanperä pohtivat myös mahdollisia lieveilmiöitä. Kun pilkku tulee aikaisemmin, ihmiset jatkavat juhlintansa ravintolasta muualle.

–  Luulen, että vappu tulee näkymään kaksijakoisena. Ravintolat menevät suhteellisen aikaiseen kiinni, niin veikkaan, että luvassa on kaikenlaista hulinaa ja epävirallisia jatkoja jo vappuaaton iltana. Eli lieveilmiöille on varmasti tällä tavalla mahdollisuus, Ojanperä arvioi.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Pasi Kuoppamäki

Kolumnit
12.5.2021
Valtaosalla suomalaisia on aiempaa enemmän talletuksia – monessa tapauksessa olisi kaikkien osapuolien kannalta järkevää laittaa raha kiertämään
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE