Politiikka

”Vappusatanen” saa kiitosta: ”Ken tahtoo, keksii keinot, ken ei tahdo, keksii selitykset”

Lehtikuva / Roni Rekomaa
Lehtikuva / Roni Rekomaa
Lehtikuva / Roni Rekomaa

Eläkeköyhyyden taltuttaminen olisi pitänyt aloittaa jo kauan aikaa sitten, Eläkkeensaajien keskusliitto EKL huomauttaa. Se on vaatinut kansaneläkkeeseen reilua tasokorotusta, jtta pienituloisten tilanne kohenisi. Samalla kansaneläkettä saavien määrä nousisi.

EKL on huomioinut SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen lupauksen niin sanotusta ”vappusatasesta”. Rinne nostaisi alle 1 400 euron eläkkeitä 100 eurolla nettona kuukaudessa useamman vuoden ohjelmalla.

Linja vastaa EKL:n mukaan pitkälti liiton tavoitteita.

– Rinteen esityksen jälkeen käyty keskustelu on ollut erittäin tervetullutta. Tuosta keskustelusta on kukin voinut poimia niitä tahoja, jotka ovat valmiita parantamaan vähävaraisten eläkkeensaajien asemaa, EK:n puheenjohtaja Simo Paassilta vinkkaa.

Hänen mukaansa keskustelusta on pystynyt myös löytämään ne tahot, joilla ei tahtoa juurikaan ole.

– Asia on mahdollista hoitaa, mikäli siihen löytyy poliittista tahtoa. Ken tahtoo, keksii keinot, ken ei tahdo, keksii selitykset, hän heittää.

”Indeksejä jopa leikattiin 0,85 prosenttia.”

EKL kritisoi hallitusta, joka on pysynyt koko ajan uskollisena Elinkeinoelämän tutkimuslaitokselle Etlalle. Etla esitti ennen eduskuntavaaleja juustohöylää ”ongelmitta” eläke-etuuksiin ja sosiaaliturvan indeksitarkistuksien jäädyttämistä koko kuluvaksi eduskuntavaalikaudeksi.

– Edellämainitulla linjalla hallituksemme on tietään käynyt. Kun indeksijäädytys ei vuodelle 2017 olisi tuottanut tarpeeksi, niin indeksejä jopa leikattiin 0,85 prosenttia.

Liitto odottaa SDP:n puheenjohtajalta konkreettisia esityksiä lupauksensa hoitamiseksi.

– Toimenpideohjelmasta eläkeläisköyhyyden nujertamiseksi on nyt saatava kirjaus ensi kevään eduskuntavaalien jälkeen kirjoitettavaan hallitusohjelmaan, Paassilta vaatii.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat