Politiikka

Varapuheenjohtaja pöyristyi: ”Puistattavaa”

Johanna Pietiläinen
Johanna Pietiläinen
Johanna Pietiläinen

Kansanedustaja, valtiovarainvaliokunnan verojaoston jäsen Touko Aalto (vihr.) on jättänyt kirjallisen kysymyksen, jossa hän vaatii hallitukselta selvitystä Finnfundin epäillystä veronkierrosta. Asia selvisi Finnwatchin julkaisemasta raportista.

— Yksi Suomen kehityspolitiikan painopisteistä on kehitysmaiden veropohjan vahvistaminen. On puistattavaa, että Suomen niukkoja kehitysyhteistyövaroja on käytetty aggressiiviseen verosuunnitteluun.

Finnwatchin tänään Finnfundista julkaisema raportti paljastaa Aallon mukaan monimutkaisen veroparatiisijärjestelyn, jossa suomalaisia kehitysvaroja on kuljetettu usean luxemburgilaisen yrityksen läpi matkalla Malesiaan. Osassa järjestelyissä voidaan epäillä olevan kyse laittomasta veronkierrosta niiden aggressiivisuuden vuoksi.

— Hallituksen on kerrottava, onko se ollut tietoinen Finnfundin harjoittamasta aggressiivisesta verosuunnittelusta. Sen on osoitettava konkreettisia toimenpiteitä, joilla se varmistaa, ettei Finnfund jatkossa harjoita nyt ilmitulleen kaltaista verovälttelyä ja varmistaa Finnfundin tukemien hankkeiden verovastuullisuuden.

Vihreiden varapuheenjohtaja sanoo, että hallitus nosti Finnfundin suomalaisten kehitystoimijoiden raskaaseen sarjaan antamalla sille hallituskauden alussa 130 miljoonan euron pääomituksen.

— Siksi on entistä tärkeämpää, että yhtiön toiminta on läpinäkyvää ja hyvän hallinnon mukaista.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat