Opinion

Vårdsamarbete ger mervärde

Foto: Johan Kvarnström
Foto: Johan Kvarnström
Foto: Johan Kvarnström

”Dags att inleda ett konkret samarbete mellan Vasa centralsjukhus och Norrlands universitetssjukhus i Umeå.”

 

Insändare

 

För andra året i rad blev universitetssjukhuset i Umeå utsedd till Sveriges bästa universitetssjukhus. Det är en stor bedrift och det är bara att gratulera! Även Vasa Centralsjukhus har nått en hög nivå nationellt vad gäller vårdkvaliteten och sjukhuset ligger näst högst på rankingskalan efter HUS.

Vi tycker det är skäl att lyfta fram det faktum att socialdemokraterna i Västerbotten och Österbotten anser att det vore dags att inleda ett konkret samarbete mellan Vasa centralsjukhus och Norrlands universitetssjukhus i Umeå.

Diskussioner ha förts och samarbetsavtal har undertecknats men de konkreta resultaten har uteblivit. Ytterligare förhandlingar vore på sin plats. Vi är övertygade om att det finns specialiteter där fördjupat och konkret samarbete vore möjligt. Den politiska viljan till fördjupat samarbete finns åtminstone hos våra båda regionernas socialdemokratiska partier.

I Umeå är man beredda att ta emot patienter och ge bästa tänkbara vård till ett konkurrenskraftigt pris. Vård på svenska garanteras och vård på finska är också möjligt.

När Vasa sjukvårdsdistrikt väljer ny sjukhusdirektör hoppas vi att hen har en positiv syn på samarbetet mellan sjukhusen. Socialdemokraterna i Österbotten och Västerbotten är övertygade om att ett samarbete skulle skapa ett mervärde och stärka våra landskap och ytterligare höja nivån på vården i våra regioner.

 

Jacob Storbjörk

ordförande för Finlands Svenska Socialdemokrater i Österbotten

 

Peter Olofsson (S)

landstingsråd och landstingsstyrelseordförande i Västerbottens läns landsting

 

 

Delningar

Dela denna artikel

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Följ oss:
Mer om ämnet:

Kommentarer

Mest lästa