Politiikka

”Varmaan tyhmiä” – Li Anderssonilla ja Jari Sarasvuolla kärkäs yhteenotto Nordeasta

Lehtikuva / Martti Kainulainen
Lehtikuva / Martti Kainulainen
Lehtikuva / Martti Kainulainen

Uutinen Nordean pääkonttorin siirtymisestä Ruotsista Suomeen on saanut vasemmistoliiton puheenjohtajan Li Anderssonin ja  liikemies, mediapersoona Jari Sarasvuon sanailemaan Twitterissä.

Andersson viittaa tviitissään Ruotsin valtiovarainministerin puheisiin.

– Ruotsin valtiovarainministeri: Nordean muuton hyvä puoli on se, että veronmaksajien vastuut mahd. kriisissä vähenevät, Andersson päivittää.

– Suomi: tervetulooo! hän jatkaa tviittiään ironisesti.

Jari Sarasvuo kuittaa Anderssonille:

– Mut jostain syystä ruotsalaiset eivät halunneet menettää pääkonttoriaan ja jostain syystä suomalaiset halusivat sen saada. Varmaan tyhmiä.

– Ruotsalaiset halusivat täysin perustellusti tiukentaa pankkien vastuita kriiseissä. Nordea muutti protestina, koska Suomessa on halvempaa, Andersson vastaa.

Sarasvuo vastaa tähän tuntevansa asian sattuneesta syystä.

– Siitä huolimatta iloitsin siirrosta Suomeen. EKP:n ja Finanssivalvonnan regulaatio-ote ei ole vähäinen, Sarasvuo lisää.

– Sitten iloitset :) Ensin Wahlroos muuttaa alhaisemman verotuksen perään Ruotsiin, sitten Nordea muuttaa alhaisempien maksujen perään Suomeen, Andersson kuittaa.

”Tuon esille epäilyttävät motiivit”.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Andersson jatkaa vielä muiden keskustelijoiden kanssa.

Hänen mukaansa finanssikriisi ja eurokriisi osoittivat selvästi, että on aivan turhaa puhua pankkien vastuista kriiseissä.

Hän sanoo, ettei ole kieltänyt Nordeaa tulemasta Suomeen, mutta tuo esille epäilyttävät motiivit lähdölle.

– On huono uutinen, jos kyse pankkisektorin vastuiden minimoimisesta. Suomen ja Ruotsin tulee tehdä yhteistyötä vastuun lisäämiseksi, hän tviittaa.

Anderssonin mukaan yhteistyötä on tehtävä myös riskien vähentämiseksi, sen sijaan että annetaan pankkien kilpailuttaa maita näin.

Juttua korjattu alusta. Nordean pääkonttori muttaa tietysti Suomeen, eikä päinvastoin.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat