ehdokasmainos

Varo! – Etelä-Suomessa tienpinnat voivat olla liukkaita

Kuva: Lehtikuva
LKS 20100205 : Kuusi koululaista loukkaantui lievästi linja-auton ja sorakuormassa olleen täysperävaunurekan törmäyksessä Rovaniemellä 5. helmikuuta 2010. Loukkaantuneet kuljetettiin ambulanssilla Lapin keskussairaalaan. HANDOUT LEHTIKUVA
Varovaisuutta aamun liikenteeseen! Liukasta voi olla Etelä-Suomessa

Tienpinnat voivat olla paikoin liukkaat Etelä-Suomessa, varoittaa Liikennevirasto. Viraston mukaan Etelä-Suomessa voi aamuna aikana olla kuuraliukkautta.

Ilmatieteen laitoksen mukaan ajokeli voi olla mahdollisesti vaarallinen Uudellamaalla, Kanta- ja Päijät-Hämeessä sekä Pirkanmaalla.

AVAINSANAT

Keskustelua aiheesta

valittu_artikkeli02

Kaksi ”klovnia” jäi kiinni Espoossa – Oikeat klovnit paheksuvat jyrkästi

Kuva: Lehtikuva/Jussi Nukari
LKS 20161021 Miehiä klovninaamareissa Helsingissä 20. lokakuuta 2016. HUOM: Tilanne on lavastettu. Poliisille on tällä viikolla tullut lukuisia ilmoituksia pelleasuihin pukeutuneista, muita pelottelevista ihmisistä eri puolilta Suomea. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI
"Klovnit" ovat viimeaikoina pelotelleet ihmisiä eri puolilla Suomea. Kuva on lavastettu.

Länsi-Uudenmaan poliisi on ottanut kiinni kaksi 15-vuotiasta poikaa, jotka esiintyivät klovniksi naamioituneina. Poliisin mukaan pojat tavoitettiin Espoon Tapiolasta eilisiltana kahdeksan jälkeen.

Poliisi antoi pojille sakot järjestysrikkomuksesta. Asiasta ilmoitettiin heidän vanhemmilleen.

Oulussa poliisin tietoon on tullut kaksi tapausta, joissa pellepukuun pukeutunut henkilö esiintyi eilisiltana kaupungilla pelottelutarkoituksessa. Toinen liikkui keskustassa ja toinen Ritaharjussa.
Sanomalehti Ilkka kertoo, että Pohjanmaallakin on nähty ihmisiä pelottelevia klovneja. Poliisi sanoo lehdelle, että klovneja on nähty Vaasassa, Kurikassa, Pietarsaaressa ja Kokkolassa. Kurikassa klovnipukuinen henkilö pelotteli ja ahdisteli nuoria tyttöjä.

Poliisin mukaan tahallinen pelottelu yleisellä paikalla on rikos, josta voi seurata sakkoja. Oulun poliisin mukaan vakavimmat tapaukset saattavat täyttää laittoman uhkauksen tai vakavammankin rikoksen tunnusmerkit.

Sairaalaklovnit paheksuu pellepukuun pukeutuvia pelottelijoita. Yhdistyksen mukaan pelottelu on vastoin kaikkia oikean klovnerian periaatteita.

– Nämä ihmiset, jotka naamioituvat pelotellakseen, eivät missään nimessä ole klovneja, sanoo Sairaalaklovnien toiminnanjohtaja Aino Viertola tiedotteessa.

 

AVAINSANAT

Keskustelua aiheesta

Vyyhti vain kasvaa – Nyt KRP selvittää ”lelusalakuljettaja” Rami Adhamin toimintaa

Kuva: Lehtikuva/Timo Jaakonaho
LKS 20161017 Syyriansuomalainen Rami Adham oli puhumassa hänestä kertovasta Matkalla Aleppoon -dokumenttifilmistä tapahtumassa Lapinlahden sairaalalla Helsingissä tiistaina 5. huhtikuuta 2016. Adham salakuljettaa sodan keskelle syyrialaislapsille leluja. LEHTIKUVA / TIMO JAAKONAHO
Rami Adhamin ympärillä vyyhti paisuu.

Keskusrikospoliisi (KRP) on aloittanut esiselvityksen ”lelusalakuljettaja” Rami Adhamin toiminnasta. Kyseessä ei ole vielä varsinainen esitutkinta, vaan poliisi vasta selvittää, onko aihetta epäilllä rikosta.

Rikosylikomisario Tero Haapalan mukaan mahdolliset rikosepäilyt saattaisivat olla rahankeräysrikos ja kiihottaminen kansanryhmää vastaan.

 

– Jos Syyriaan tarkoitetut rahat eivät ole menneet perille, voisi olla kyseessä rahankeräysrikos. Toinen puoli on Adhamin erilaiset kirjoittelut, eli kyse on siitä, onko aihetta epäillä kiihottamista kansanryhmää vastaan, sanoo Haapala.

 

Asiasta kertoi aiemmin MTV.

 

Rami Adham on tullut tunnetuksi avustustoiminnastaan Syyriassa.

 

Haapala arvioi, että ensi viikon alkupuolella KRP:ssä päätetään, aloitetaanko Adhamista esitutkinta.
(STT)

 

HS: Lelusalakuljettaja haki julkisuutta – ei loukkaantunutkaan Syyriassa

Kuva: Lehtikuva/Timo Jaakonaho
LKS 20161016 Syyriansuomalainen Rami Adham oli puhumassa hänestä kertovasta Matkalla Aleppoon -dokumenttifilmistä tapahtumassa Lapinlahden sairaalalla Helsingissä tiistaina 5. huhtikuuta 2016. Adham salakuljettaa sodan keskelle syyrialaislapsille leluja. LEHTIKUVA / TIMO JAAKONAHO
Rami Adhamin itsestään antama mielikuva on väärä, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Lelusalakuljettajana tunnettu Rami Adham valehteli loukkaantumisestaan Syyriassa saadakseen mediahuomiota, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Adhamin on kerrottu loukkaantuneen pommituksessa avustusreissullaan viime tammikuussa. HS:n saaman aineiston mukaan tarina ei pidä paikkaansa, vaan se oli keksitty julkisuutta varten.

Lehti on saanut haltuunsa Whatsapp-keskusteluja ja ääniviestejä, joista käy ilmi, että Adham ja hänen entinen apurinsa keksivät tarinan loukkaantumisesta ja lavastivat valokuvia siitä. HS:n mukaan Adham sanoi apurilleen, että tarkoituksena oli saada suomalaiset lahjoittamaan enemmän rahaa Syyrian orvoille.

HS sanoo selvittäneensä viestien aitouden it-asiantuntijan avulla. Adham kiistää lehden väitteet.
Adham on ollut viime päivät otsikoissa epäiltyjen jihadistiyhteyksien takia.

 

 

AVAINSANAT

OP:n Karhinen vertaa Slushia 1900-luvun alun kansallismieliseen pöhinään

Tänään julkaistiin Aalto-yliopiston professori Jarmo Limnéllin toimittama kirja Suomen idea (Docendo). Siinä 26 (19 miestä ja 7 naista) ansioitunutta suomalaista kertoo näkemyksiään pian 100-vuotista itsenäisyyttään juhlivan Suomen tulevaisuudesta ja menestyksestä.

OP Ryhmän pääjohtaja, vuorineuvos Reijo Karhinen pohjaa ajatuksiaan myös varta vasten kirjaa varteen tehtyyn kyselyyn.  OP tutki kahden eri sukupolven mielipiteitä ja näkemyksiä Suomen vahvuuksista ja tulevaisuuden mahdollisuuksista.

TNS Gallupilta tilatussa kyselytutkimuksessa haastateltiin kesäkuussa 2016 yli 500 suomalaista 18–28- ja 61–71-vuotiasta.

Karhinen katsoo 100-vuotiaan Suomen tulleen yhden historiansa merkittävimmän taitekohdan äärelle. Suomen tulevaisuuden suunta kulminoituu kahteen eri sukupolveen.

Sotien jälkeen syntyneet suuret ikäluokat ovat olleet merkittävällä tavalla rakentamassa Suomesta vientiteollisuuden ja hyvinvointiyhteiskunnan menestystarinaa. Heidän vaikutusvaltansa yhteiskuntaan on yhä voimakas. Toisaalta tulevaisuus nojaa nuoriin.

Vanhemmalta ikäluokalta puuttuu synnynnäinen taipumus.

Niin 18-28-vuotiaiden kuin 61-71-vuotiaiden ikäluokat ovat OP:n haastattelututkimuksen mukaan samaa mieltä siitä, että Suomi onnistuu säilyttämään vähintään nykyisen elintasonsa vuoteen 2035 mennessä.

Tärkeimmiksi taloudellisen menestyksen tekijöiksi nousevat yhteiskunnan rakenteet ja turvalliset olosuhteet: julkiset palvelut, eheä yhteiskunta, turvallisuus, luotettavat instituutiot, korruption vähäisyys ja puhdas luonto. Uuden teknologian teollisuus, tietotekniset palvelut ja tietoliikenne ovat tulevaisuuden elinkeinorakenteen tukijalka.

Karhinen on huolestunut Suomen kyvystä uudistua.

– On päivänselvää, että jos haluamme olla digitalisaation edelläkävijöitä, ei vanhemmalla ikäluokalla ole synnynnäistä taipumusta ja osaamista tuon maailman rakentamisesta, hän sanoo.

Uudistumisen avaimet ovat nuorilla. Karhinen kertoo vaikuttuneensa kouriintuntuvammin nuorison tekemisen ilmapiiristä Suomessa järjestettävässä Slush-tapahtumassa. Kyseessä on kansainvälinen jo useana vuonna järjestetty teknologia- ja kasvuyritystapahtuma. Karhisen mukaan se on vastamyrkkyä pysähtyneisyyden ja toivottomuuden tunnelmalle, joka maassamme on viime vuosina vallinnut.

– Nyt sadannen itsenäisyyspäivän kynnyksellä tekeekin mieleni verrata 1900-luvun alun kansallismielistä pöhinää tämän päivän start-up-pöhinään. Suomen itsenäistymiseen vuonna 1917 päätynyt kansallinen innostus oli kenties myös seurausta eri puolilla maata käynnissä olleesta innostuneisuudesta, joka lähti erityisesti nuoremmasta sukupolvesta. Moni uusi asia sai tuolloin Suomessa alkunsa.

Karhinen nostaa esimerkeiksi tuolloin perustetut yhdistykset, yritykset ja kansakoulun.

Nuoret haluavat jo rytminmuutoksen.

Karhisen mielestä ”vanhemman polven halu ottaa riskejä ei ole enää entisensä”.

– Nuorempi polvi olisi jo halukas tekemään rytminmuutoksen ja valmiimpi hyödyntämään uutta teknologiaa ja kansainvälistymään, mutta vanhemman polven määrätessä ei tahti ota muuttuakseen.

– Perheyrityksessä piilee valtaisa potentiaali, mutta pankinjohtajana joutuisin harkitsemaan visusti, onko yritys sittenkään enää vanhaan sukupolveen tukeutuvana rahoituskelpoinen. Olisiko sittenkin ensin toteutettava hallittu sukupolvenvaihdos?

Karhisen mukaan aiempien polvien rakentama materiaalinen ja henkinen pohja tarjoaa lähtökohdat uudelle menestykselle. Myös suurilla ikäluokilla on edessään haaste. Heidän on huolehdittava yhteiskunnan normipohjan ja rakenteiden päivittämisestä digimurroksen huomioivalle tasolle.

– Korostaessamme yhtiöiden hallinnossa sukupuolten välistä tasa-arvoa, tulisi meidän yhtä lailla huolehtia myös siitä, että eri sukupolvet olisivat niissä vahvemmin edustettuina.

Yksilön ja yhteiskunnan välinen työnjako on Karhisen mielestä mietittävä uudelleen. Kuten olettaa saattaa, hän vaatii yhteiskunnan roolin keventämistä.

22 sai syytteen Jyväskylän mellakasta

Kuva: Lehtikuva
jyväskylä
Vastarintaliikkeen mielenosoitusta rauhoittamaan tarvittiin poliisia.

Yhteensä 22 ihmistä saa syytteen epäillystä väkivaltaisesta mellakasta Jyväskylässä. Suomen vastarintaliikkeen mielenosoitus kärjistyi mellakoinniksi viime vuoden elokuussa.

Syytetyistä kolmea syytetään väkivaltaisen mellakan johtamisesta.

Seitsemää syytetään mellakoinnin lisäksi pahoinpitelystä ja kahta haitanteosta virkamiehelle. Pahoinpitelyjen uhriksi joutui kaksi miestä ja yksi nainen.

Syyttäjien mukaan epäillyt ovat esitutkinnassa pääosin kiistäneet syyllistyneensä rikoksiin.