Kotimaa

Varoitus kirkon piiristä: ”Voimakkaasti torjuva politiikka rapauttaa Suomen uskottavuutta länsimaisena oikeusvaltiona”

Jari Soini
Jari Soini
Jari Soini

Poliitikkojen pitää tutkia tarkemmin, mitä seuraa siitä, jos Suomessa laittomasti oleskelevia avustaneita ihmisiä rangaistaan teoistaan, sanoo Kirkon keskushallinnon maahanmuuttotyön asiantuntija Marja-Liisa Laihia.

Hallitus ilmoitti torstaina, että laittomasti maassa olevien auttajia koskevia rangaistuskäytäntöjä selkeytetään.

Laihia varoittaa, että voimakkaasti torjuva politiikka, joka kutistaa kansainvälisen suojelun oikeuksia ja väheksyy ihmisoikeussopimuksia, rapauttaa Suomen uskottavuutta länsimaisena oikeusvaltiona.

Kirkko antaa paperittomille psykososiaalista tukea siinä vaiheessa, kun turvapaikanhakija saa kielteisen päätöksen hakemukseensa. Lisäksi kirkon avustustyöntekijät tukevat henkisesti kielteisen päätöksen saaneita ennen palauttamista.

”Tämä ei ole rikollista toimintaa, vaan oikeusvaltion toimivuuden edistämistä.”

Kirkon avustustyöntekijöiden tietoon on tullut paljon tapauksia, joissa on tapahtunut tulkkausvirheitä tai on jätetty kirjaamatta hakemuksen kannalta ratkaisevia asioita, Laihia kertoo.

– Jos päätöksessä on puutteita tai virheitä, avustustyöntekijät katsovat miten oikeat tiedot saataisiin viranomaisten tietoon. Tämä ei ole rikollista toimintaa, vaan oikeusvaltion toimivuuden edistämistä, Laihia napauttaa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat