Politiikka

Vasemmalta laidalta yllätysveto: ”Uskon hänen kunnioittavan kyselytunnin tarkoitusta”

Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen

Vasemmistoliiton kansanedustaja Jari Myllykoski tukee kansanedustaja Anne-Mari Virolaista (kok.) eduskunnan puhemieheksi. Nykyisen puhemiehen Maria Lohelan (sin.) jättäessä tehtävänsä puhemiehen paikasta kisaa kaksi kokoomusedustajaa, Virolainen ja kansanedustaja Ilkka Kanerva.

– Olen oppinut tuntemaan Virolaisen velvollisuudentuntoisena edustajana ja uskon hänen aidosti kunnioittavan esimerkiksi eduskunnan kyselytunnin tarkoitusta, joka on antaa oppositiolle mahdollisuus esittää kysymyksiä hallituksen ministereille, Myllykoski perustelee.

Myllykoski muistuttaa kokoomuksen tehneen aikoinaan tärkeän tasa-arvoteon, kun puolue valitsi Riitta Uosukaisen ensimmäisenä naisena eduskunnan puhemieheksi.

– Arvostan kansainvälisissä tehtävissä kouliintunutta Kanervaa samoin kuin varapuhemies Arto Satosta, mutta toivon kokoomuksen vaalivan nyt Uosukaisen perintöä.

Satonen on tällä hetkellä toinen varapuhemies.

Kanervan haastajaksi noussut Virolainen on saanut tukea kaikista eduskuntapuolueista sen jälkeen, kun hän ilmaisi halukkuutensa puhemiehen tehtävään. Lehtitietojen mukaan kokoomuksen eduskuntaryhmä on tekemässä valinnan tammi-helmikuun vaihteessa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat