Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Vasemmistoliitolta tulossa epäluottamuslause Rydmanille – ainakin vihreät tukee

LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Helsingin Sanomat kertoi tänään, että vasemmistoliitto aikoo lehden tietojen mukaan esittää epäluottamusta elinkeinoministeri Wille Rydmanille (ps).

Johannes Ijäs

Demokraatti

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jussi Saramo vahvistaa asian Demokraatille.

– Ryhmässä on alustavasti päätetty, että me jätämme epäluottamuslauseen, mutta lopullisesti päätös tehdään huomenna.

Se, koska epäluottamuslause jätetään, on vielä auki. Saramon mukaan päivä saattaa olla esimerkiksi torstai tai ensin viikon tiistai.

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Atte Harjanne sanoo jo päivällä olleensa yhteydessä mahdollisista toimenpiteistä yhteydessä ryhmäpuheenjohtajakollegoihin.

Vihreät tukee epäluottamuslausetta.

– Totta kai tuetaan, Harjanne sanoo, Demokraatille.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Tytti Tuppurainen toteaa, että SDP käy asiaa läpi eduskuntaryhmässä ja siitä linjataan siellä.

– Rydmanin toimista on tullut esille sopimattomia piirteitä. Pääministeri Orpo (kok.) on todennut ettei Rydman sopisi kokoomuksen ministeriryhmään, nyt olisi hyvä kuulla hallitusta johtavan pääministerin kanta Rydmanin asemaan, Tuppurainen näkee.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen sanoo, ettei keskusta ole vielä muodostanut kantaa epäluottamuslauseeseen eikä asiaa ole vielä käsitelty.

– Huomenna on ryhmän työvaliokunta ja ryhmän kokous, Kurvinen kertoo.

SARAMO perustelee epäluottamuslausetta sanoen, että Rydman “on toiminut väärin ja täysin asiattomalla tavalla”. Lisäksi Saramo katsoo, että Rydman on syyttänyt toiminnastaan heitä, joiden on kerrottu olleen asiattoman käytöksen kohteita ja “yrittänyt vaientaa mediaa”.

– Meidän mielestä se ei ole ministerille sopivaa käytöstä, Jussi Saramo vastaa.

– Kyllä minun mielestäni kaikkien hallituspuolueiden olisi hyvä miettiä, millaista politiikkaa he ovat tekemässä ja tukemassa ja millaista viestiä he lähettävät meidän yhteiskuntaan, Saramo jatkaa.

Helsingin Sanomat summaa tämän päivän artikkelissaan, miten vuonna 2022 lehdessä oli artikkeli, jossa useiden nuorten naisten kerrottiin kokeneen Rydmanin käytöksen ahdistavaksi. Rydman itse on kiistänyt jutussa olleet väitteet. Viimeksi Rydman on kirjoittanut neljä päivää sitten blogikirjoituksen, jossa hän kirjoittaa seuraavasti: “Artikkeli perustui muunneltuihin ja vääristeltyihin väitteisiin sekä puhtaisiin valheisiin”.

Viime viikolla valmistui kolmea HS:n toimittajaa koskenut syyteharkinta. Heidän epäiltiin syyllistyneen törkeään yksityiselämää loukkaavaan tiedon levittämiseen ja törkeään kunnianloukkaukseen, mutta syyteharkinnassa ei löytynyt todennäköisiä syitä rikoksesta epäiltyjen syyllisyyden tueksi. Syyttäjälaitos kertoi viime perjantaina myös, että mikään muukaan Rydmaniin liittyvä rikosepäily ei johda syytteisiin eli hän itsekään ei ole saanut syytteitä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE