Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Politiikka

Vasemmistoliiton Lohikoski korosti budjettipuheenvuorossaan ilmastotoimia – ”Meillä on nyt oikea suunta”

LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Suomen pärjääminen ja riittävät ilmastotoimet ovat toisiinsa sidottuja asioita, sanoi vasemmistoliiton ryhmäpuheenvuoron eduskunnan budjettikeskustelussa käyttänyt Pia Lohikoski.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Hallituksen budjettiesitys on Lohikosken mukaan askel kohti entistä ilmastoystävällisempää ja oikeudenmukaisempaa taloutta.

”Suomi on nyt matkalla maailman ensimmäiseksi hiilineutraaliksi hyvinvointivaltioksi. Työ on vasta alussa, mutta meillä on nyt oikea suunta.”

”Jotta voimme ratkaista ilmastokriisin, tarvitsemme jatkossakin merkittäviä investointeja, aitoa budjettisuvereniteettia ja julkisen talouden liikkumatilan kasvattamista.”

Lohikoski muistuttaa, että ilmastokriisin torjuminen edellyttää talouden uudistamista ympäri maailman. Ympäristön kantokyvyn huomioiva ekologinen jälleenrakennus muodostaa tulevaisuudessa pohjan työlle ja liiketoiminnalle.

Ilmastotoimien lisäksi budjetissa panostetaan vahvasti sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen ja eriarvoisuuden torjumiseen. Hallitus puuttuu esimerkiksi verovälttelyyn ja lisää kohtuuhintaista asuntotuotantoa. Hoitotakuun myötä jokainen pääsee lääkäriin ajoissa asuinpaikasta ja lompakon paksuudesta riippumatta.

”Hoitotakuu parantaa terveydenhoidon tasa-arvoa ja kaventaa ihmisten terveyseroja. Oikeus päästä ajoissa lääkäriin kuuluu kaikille, ei harvoille”, Lohikoski toteaa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE