Ulkomaat

Vastedes siirtolaiset, jotka ylittävät Yhdysvaltojen rajan luvattomasti, eivät saa hakea maasta turvapaikkaa

Carlos ALONZO / AFP - LEHTIKUVA / AFP
Carlos ALONZO / AFP - LEHTIKUVA / AFP
Carlos ALONZO / AFP - LEHTIKUVA / AFP

Yhdysvallat kiristää turvapaikkakäytäntöjään samaan aikaan kun tuhansien siirtolaisten karavaani lähestyy maan etelärajaa Meksikosta.

Vastedes siirtolaiset, jotka ylittävät Yhdysvaltojen rajan luvattomasti, eivät saa hakea maasta turvapaikkaa. Turvapaikkaa voivat hakea vain ne, jotka saapuvat maahan virallisten rajanylityspaikkojen kautta.

Sisäisen turvallisuuden ministeriö ilmoitti uudesta käytännöstä torstaina, ja presidentti Donald Trumpin on määrä vahvistaa muutos pian.

– Ne, jotka saapuvat maahan (virallisten) rajanylityspaikkojen ulkopuolelta eli laittomasti, rikkovat tietoisesti ja vapaaehtoisesti lakia, yksi viranomainen sanoi Washington Postin mukaan.

Lehden mukaan käytäntö joutunee heti juridiseen testiin, sillä maahanmuuttojärjestöjen mukaan Yhdysvaltain lainsäädäntö sallii selvästi oikeuden turvapaikanhakuun kaikille maahanpyrkijöille, riippumatta siitä, millä tavoin he saapuvat maahan.

Trumpin hallinto kuitenkin vetoaa siihen, että presidentillä on oikeus määrätä maahanmuuttoon rajoituksia kansallisen turvallisuuden pohjalta. Viranomaisten mukaan uuden käytännön tarkoituksena on rajoittaa turvapaikanhakua tilanteessa, jossa hakemusten käsittely on pahasti ruuhkautunut ja oikeuslaitoksen käsiteltävänä on yli 700 000 tapausta.

– Kansakuntamme kohtaa ennennäkemättömän kriisin etelärajallamme, sisäisen turvallisuuden ministeriö kuvasi tiedotteessa.
Ministeriön mukaan rajavartijat ovat rekisteröineet yli 400 000 luvatonta rajanylitystä tämän vuoden aikana. Turvapaikkaa on ministeriön mukaan voinut hakea liian helposti ja kevein perustein, ja sen jälkeen monet on vapautettu pitkien oikeusprosessien ajaksi.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat