Ulkomaat

”Vastenmielinen hyökkäys lehdistönvapautta kohtaan” – Euroopan parlamentti piti hiljaisen hetken murhatun toimittajan muistolle

LEHTIKUVA / AFP PHOTO
Euroopan parlamentin puhemies Antonio Tajani.
LEHTIKUVA / AFP PHOTO
Euroopan parlamentin puhemies Antonio Tajani.
LEHTIKUVA / AFP PHOTO
Euroopan parlamentin puhemies Antonio Tajani.

Euroopan parlamentti piti minuutin hiljaisen hetken murhatun slovakialaisen toimittajan Jan Kuciakin muistolle täysistunnon avauksessa Brysselissä, Euroopan parlamentin lehdistöpalvelu kertoo.

Parlamentin puhemies italialainen Antonio Tajani tuomitsi jyrkästi lähellä Bratislavaa tapahtuneen toimittaja Jan Kuciakin sekä hänen kumppaninsa Martina Kušnírován murhan.

– Tämä on vastenmielinen hyökkäys lehdistönvapautta kohtaan vain muutama kuukausi Daphne Caruana Galizian murhan jälkeen. Lehdistönvapaus on yksi demokratian perustavia arvoja,  Tajani parlamentin lehdistöpalvelun mukaan.

Meidän pitää varmistaa lehdistönvapauden toteutuminen.

Slovakialainen tutkiva journalisti ja hänen tyttöystävänsä löydettiin ammuttuina kotoaan sunnuntaina.

Aktuality.sk -uutissivustolle työskennellyt 27-vuotias Jan Kuciak tunnettiin kotimaassaan jutuistaan, jotka liittyivät korkean tason veropetostapauksiin. Pariskunta löydettiin sen jälkeen, kun heidän omaisensa eivät olleet saaneet heihin yhteyttä. Poliisin mukaan he ovat kuolleet torstain ja sunnuntain välisenä aikana.

– Kuciak teki työnsä ammattimaisesti ja intohimoisesti. Hän tutki päättäväisesti veropetoksia ja epäilyttävää rahoitusta huolimatta siitä, keihin epäilyt kohdistuivat, puhemies jatkoi.

Poliisin tutkimusten lähtökohdaksi murhan selvittämisessä on kerrottu olevan Kuciakin journalistiset tutkimukset. Tajani korosti, että “ei ole hyväksyttävissä, että toimittajia tapetaan heidän työnsä takia.”

– Meidän pitää varmistaa lehdistönvapauden toteutuminen ja että toimittajat voivat tehdä töitä vapaasti, Tajani lausui.

– Parlamentin puolesta voin taata, että kuten Daphne Caruana Galizian kohdalla, me tulemme pitämään keskustelua yllä ja seuraamaan asiaa tarkasti, jotta syylliset saadaan oikeuden eteen.

Tajanin kommenttien jälkeen parlamentti piti minuutin hiljaisen hetken Kuciakin ja Kušnírován muistolle.

Elsi Katainen aloittaa uutena Euroopan parlamentin jäsenenä.

Hannu Takkula (ALDE, kesk.) siirtyy Euroopan tilintarkastustuomioistuimen jäseneksi ja jättää Euroopan parlamentin jäsenen paikkansa.

Takkulan paikan parlamentin jäsenenä täyttää Elsi Katainen (ALDE, kesk.). Hänen toimikautensa alkaa torstaina 1.3.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 6 Demokraatti
HYVÄN TÄHDEN - Hussein al-Taee on kulkenut pitkän matkan
HYS! - Mitä Mitä se sulle kuuluu, mitä mä tienaan?
BREXIT - Tulevaisuus jonka ei pitänyt toteutua
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


DEMOKRAATTI

Demokraatti 7/19: Oho! Miten tässä nyt näin kävi? Norja on hoitotyön onnela, Minä-minä-ero! Miksi Ville Virtanen katsoo muualle?
21.3.2019

Luetuimmat


Uusimmat