Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Väyrynen avaa keskustan puoluehallituksen sisäisiä keskusteluja – ”Tavoitteen asettaminen olisi poliittinen itsemurha”

LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Keskustan veteraanipoliitikko ja puoluehallituksen jäsen Paavo Väyrynen paljastaa tiedotteessaan puoluehallituksen sisäisiä keskusteluja. Väyrysen mukaan puoluehallitukselle esiteltiin talvella suunnitelma, että keskusta vaatisi vähintään 15 000 suuruisen kiintiön asettamista työperäiselle maahanmuutolle.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

”Käydyssä keskustelussa vastustin tätä jyrkästi ja sanoin, että tavoitteen asettaminen olisi ”poliittinen itsemurha”, Väyrynen kirjoittaa.

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko esitti maaliskuussa, että Suomeen pitäisi saada 10 000 työperäistä maahanmuuttajaa vuosittain enemmän kuin heitä nyt tulee.

”Paha virhe mielestäni tämäkin. Yrityksiin ja maatiloille tarvitaan ulkomaista työvoimaa, mutta sen tulee tulla maahan luonnollista tietä.”

Lukumääräisen kiintiön asettaminen johtaisi Väyrysen mukaan kiintiön innokkaaseen täyttämiseen muun muassa tuomalla maahan sairaanhoitajia. Lopulta kiintiö ylittyisi.

”Korona-kriisin jälkeen talous todennäköisesti ylikuumentuu sen vuoksi, että elvytys on ollut hyvin voimakasta. Tällöin aletaan taas puhua työvoimapulasta ja työvoiman massiivisesta tuomisesta ulkomailta. Keskustan aloite otetaan innokkaasti vastaan, jos sitä viedään eteenpäin.” Väyrynen toteaa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Heikki Sihto

Politiikka
14.4.2021
Paavo Lipponen lataa kokoomuksesta Demokraatille: ”Kuin joukko peräkammarin poikia, peesaa perussuomalaisia, ajaa halpaa populismia”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE