Politiikka

Väyrynen: En halua kaataa hallituksen sote- ja maakuntauudistusta, palaan eduskuntaan vasta syksyllä

lehtikuva / aleksi tuomola
lehtikuva / aleksi tuomola
lehtikuva / aleksi tuomola

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen kertoo tiedotustilasuudessaan Helsingissä, että hän palaa eduskuntaan vasta alkusyksystä, ei kesäkuussa, kuten hän aikaisemmin on ilmoittanut. Lisäksi hän ei tavoittele hallituksen sote- ja maakuntauudistuksen kaatamista ennen ensi kevään eduskuntavaaleja.

– En halua lähteä tukemaan uudistusten kaatamista.

Väyrynen kertoo, että vaikka hän ei näe sote- ja maakuntauudistuksia ongelmattomina, hänen mielestään ne tulisi nyt saattaa maaliin suunnitellusti ja ryhtyä ensi vaalikauden alusta korjaamaan niissä olevia valuvikoja.

– En aio aikaistaa siirtymistäni Euroopan parlamentista siirtymistä eduskuntaan, vaan aion lykätä sitä alku-syksyyn, hän myös totesi.

– Jos jättäisin paikkani kesäkuun alussa, joutuisin toimimaan pitkään ilman avustajia, Väyrynen muun muassa perusteli.

Lisäksi hän totesi eduskunnan kesäloman olevan pidempi kuin europarlamentissa, joten jäämällä europarlamenttiin, hän voi työskennellä enemmin.

Pyrin vaikuttamaan puoluekokouksessa käytävään keskusteluun.

Väyrynen kertoo lisäksi, että keväällä hän aikoo valmistautua huolella keskustan puheenjohtajakilpailuun. Huhtikuussa hän aikoo osallistua keskustan puoluevaltuuston kokoukseen. Lisäksi hän aikoo osallistua useampiin keskustan piirikokouksiin.

– Pyrin vaikuttamaan puoluekokouksessa käytävään keskusteluun myös puoluekokousalotteiden avulla.

Hän kertoo lisäksi, että kansalaispuolueen lauantaina valittu uusi ”laillinen” johto tukee hänen pyrkimyksiä tavoitella keskustan puheenjohtajuutta ja perustaa alkiolainen allianssi. Väyrynen pitää myös selvänä, että hän on yhä kansalaispuolueen jäsen.

– Keskustalla on jälleen mahdollisuus nousta alhosta suurpuolueeksi.

Tuomioistuin ratkaisee kyseiset kiistat.

Väyrynen ei usko kansalaispuolueen viikonlopun kiistojen vaikuttavan hänen mahdollisuuksiin nousta keskustan johtoon.

– Tuomioistuin ratkaisee kyseiset kiistat.

Keskustan säännöistä ja mahdollisuudestaan osallistua puolueen puheenjohtajakilpailuun hän toteaa, että puolueen nykyisten sääntöjen ja lainsäädännön mukaan Väyrysellä on omasta mielestään vaalikelpoisuus. Kelvottomuus on hänestä ainoastaan keskustan puoluehallituksen tekemä tulkinta. Hän ei myöskään lähde spekuloimaan sillä, miten keskusta suhtautuu siihen, että hän on yhä kansalaispuolueen jäsen.

– Keskustan sääntöuudistus on aika outo hanke, en lähde sitä erikseen kommentoimaan.

– Venäjällä tällaista voi tapahtua, mutta en usko, että Suomessa ei tällaisiä kuulu.

Väyrysen mukaan Sipilä ei ole soittanut hänelle viikonlopun aikana.

Viikonloppuna Väyrynen ja hänen perustamansa kansalaispuolue ajautuivat ilmiriitaan. Väyrynen ilmoitti, että menossa on ”laiton kaappausyritys”.

– Sitä näyttää johtavan viime heinäkuussa jäseneksi liittynyt ja varapuheenjohtajaksi nostettu Piia Kattelus. Keulakuvaksi ja likaisen työn tekijäksi on joutunut puheenjohtaja Sami Kilpeläinen. Koplan kolmas on hallituksen jäsen Tuula Komsi, Väyrynen totesi blogissaan.

Väyrynen on kertonut haastavansa pääministeri Juha Sipilän keskustan puheenjohtajakilpailussa kesäkuussa keskustan puoluekokouksessa Sotkamossa.

Eduskuntaan Väyrynen on aikaisemmin kertonut palaavansa Sotkamon kokouksen jälkeen, mikäli häntä ei valita keskustan puheenjohtajaksi.

Juttua on päivitetty viimeksi klo 15:13.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat