Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Vedonlyöntiyhtiö listaa ”varmoja” läpimenijöitä – EU-vaalien äänikuninkuus näyttää olevan kolmen kauppa

Lehtikuva / Martti Kainulainen

Suomen politiikan konkarit jyräävät toukokuun europarlamenttivaaleissa, vedonlyöntiyhtiö Betssonin vaaliasiantuntijaryhmä arvioi. Isoimmasta äänipotista kisaavat tasavahvasti sen mukaan Eero Heinäluoma (sd.) (kuvassa), Laura Huhtasaari (ps.) ja Mauri Pekkarinen (kesk.). Kolmikon kertoimet ovat tässä vaiheessa, neljä viikkoa ennen vaalipäivää, hyvin lähellä toisiaan.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Suomen vaaleissa saama paikkamäärä riippuu Isosta-Britanniasta. Jos brexit-päätökset venyvät edelleen – mikä näyttää Betssonin mukaan tällä hetkellä todennäköiseltä – maassa joudutaan lopulta järjestämään vielä yhdet EU-vaalit. Siinä tapauksessa Suomesta valitaan europarlamenttiin 13 meppiä. Jos Iso-Britannia ei osallistu vaaleihin, silloin paikkoja on tarjolla 14.

Betsson on tällä hetkellä laskenut vetokertoimet 25 suomalaisehdokkaalle. 13 läpimenijän joukkoon arvioidaan mahtuvan kolme kokoomuslaista (Sirpa Pietikäinen, Petri Sarvamaa ja Henna Virkkunen), kaksi sosialidemokraattia (Heinäluoma ja Miapetra Kumpula-Natri) kaksi perussuomalaista (Huhtasaari ja Pirkko Ruohonen-Lerner), kaksi keskustalaista (Pekkarinen ja Mirja Vehkaperä), kaksi vihreää (Heidi Hautala ja Ville Niinistö), yksi vasemmistoliittolainen (Silvia Modig) ja yksi RKP:läinen (Nils Torvalds).

Tämän listan takana lähimmäksi valintaa olisivat Betssonin arvion mukaan pääsemässä Teuvo Hakkarainen (ps.), Sebastian Tynkkynen (ps.), Hanna Halmeenpää (vihr.) ja Hanna Sarkkinen (vas.).

Eurovaalien äänestysprosentin Betsson enteilee jäävän tälläkin kertaa alle 40:n.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE