Vegas rankaisi Montrealia jatkoajalla – ottelusarja nyt tasan

LEHTIKUVA / Getty Images / AFP Minas Panagiotakis
Vegas juhlii, kun se tasoitti ottelusarjan 2–2:een.

Jääkiekon NHL:ssä Vegas Golden Knights on tasoittanut välieräsarjan Montreal Canadiensia vastaan. Vegas ratkaisi pelin jatkoajalla ja voitti Montrealin lukemin 2–1.

DEMOKRAATTI/STT

Montreal siirtyi toisen erän lopulla johtoon Paul Byronin maalilla. Kun kolmatta jaksoa oli pelattu päälle kymmenen minuuttia, Vegasin Brayden McNabb pääsi tasoittamaan.

Golden Knightsin Nicolas Roy ratkaisi pelin, kun jatkoerää oli pelattu vain hieman yli minuutti.

Montrealin maalilla Carey Price torjui kaikkiaan 21 laukauksesta 19. Montreal yritti maalia kaikkiaan 28 kertaa, joista Vegasin ruotsalaisveskari Robin Lehner torjui 27.

Ruotsalaisen onnistui sovittaa aiemmat epäonnistumisensa. Nhl.comin mukaan hän oli jäällä ensimmäistä kertaa sitten toukokuun 30. päivän, jolloin hän päästi läpi yhteensä seitsemän maalia, kun joukkue hävisi Colorado Avalanchelle 7–1.

Suomalaiset lähtivät kentältä tyhjin käsin

Montrealin suomalaishyökkääjät Jesperi Kotkaniemi, Joel Armia ja Artturi Lehkonen olivat kaikki jäällä toistakymmentä minuuttia, mutta lähtivät kaukalosta pisteittä.

Lehkonen ja Kotkaniemi yrittivät kumpikin maalintekoa kertaalleen. Armia sen sijaan laukoi Vegasin maalia kohden kolme kertaa.

Montrealin varavalmentaja Luke Richardson luotsasi nhl.comin mukaan joukkuetta jo toista peliä putkeen. Päävalmentaja Dominique Ducharme sai positiivisen koronatestituloksen ennen välierien kolmatta peliä.

Ottelusarja on nyt tasoissa lukemin 2–2. Neljällä voitolla etenee Stanley cupin finaaliin. Myös toinen välieräsarja on 2–2-tasatilanteessa.

Vegasin ja Montrealin otteluista voiton vievä saa finaalissa vastaansa joko hallitsevan mestarin Tampa Bay Lightningin tai New York Islandersin.

Golden Knights ja Canadiens ottavat seuraavan kerran yhteen kultaisten ritarien kotijäällä Las Vegasissa. Ottelusarjan viides peli pelataan keskiviikon vastaisena yönä Suomen aikaa.