Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Kotimaa

Veijo Baltzaria epäillään myös raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksualisesta hyväksikäytöstä

Kulttuurineuvos-kirjailija Veijo Baltzariin on kohdistunut uusia rikosepäilyjä muun muassa törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kertoo poliisi. Jo aiemmin Baltzaria epäiltiin muun muassa törkeästä ihmiskaupasta.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Nyt on tullut ilmi uusia uhreja ja rikosepäilyjä, kertoo Helsingin poliisi.

Vangittuna olevaa Baltzaria vastaan piti nostaa syyte helmikuussa, mutta nyt syytteen nostamisen määräaikaa on pidennetty kesäkuulle ja tutkinta jatkuu.

– Poikkeuksellisen laajan asiakokonaisuuden tutkiminen kestää useita kuukausia. Uusien rikosepäilyjen myötä on vielä runsaasti tekemätöntä työtä, muun muassa useiden kymmenien todistajien kuuleminen, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Saara Asmundela Helsingin poliisista.

Uusia asianomistajia voi vielä tulla

Asmundela ei kommentoinut STT:lle uhrien määrää.

– Tässä vaiheessa on mahdollista, että uusiakin asianomistajia tulee.

Lisää aiheesta

Asmundelan mukaan kuultavia on paljon, ja osan kohdalla on vielä selvittämättä, ovatko he uhrin vai todistajan asemassa.

– Tämäntyyppisessä rikoksessa kuulusteluilla on suuri merkitys.

Helsingin käräjäoikeus vangitsi Baltzarin marraskuussa todennäköisin syin törkeästä ihmiskaupasta epäiltynä.

Baltzarin lisäksi kokonaisuudessa on kaksi muuta epäiltyä, joista toinen on ollut aiemmin vangittuna. Heitä epäillään vain törkeästä ihmiskaupasta.

Helsingin Sanomat kertoi marraskuussa Baltzarin, 77, manipuloineen, lähennelleen ja kontrolloineen teatteriyhteisöönsä kuuluneita alaikäisiä tyttöjä ja nuoria naisia.

Lehti haastatteli juttua varten kahdeksaatoista tyttöä ja nuorta naista, joilla on omakohtaista kokemusta Baltzarin kanssa työskentelystä. Helsingin Sanomien mukaan haastateltavien kertomukset ovat yhdenmukaisia.

Useat kokivat, että harjoituksissa Baltzaria tuli miellyttää, jos halusi päästä tämän suosioon tai saada merkittäviä rooleja.

Haastateltavat kertovat, että Baltzar houkutteli nuoria asumaan kotiinsa. Lehden mukaan Baltzar myös vaati tyttöjä tekemään pesäeroa perheisiinsä ja eroamaan poikaystävistään. Kirjailija valikoi lähelleen erityisesti nuoria naisia, jotka tulivat vaikeista taustoista.

STT–Tuuli Oikarinen

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE