Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Mielipiteet

Venäjällä kaikki on isoa, myös valheet

LEHTIKUVA / AFP / MAKSIM BLINOV

Uutisvälineet uutisoivat eilen Moskovasta Putinin spektaakkelia, jossa pompöösissä miljöössä julistettiin Ukrainan valloitetut alueet osaksi Venäjää. Moskovan punaisella torilla tätä oli tarkoitus juhlistaa ”kansanjuhlana”.

Reijo Liinamaa

Juhliin eivät osallistuneet ainakaan ne parisataatuhatta nuorta miestä, jotka ovat rintamalle joutumisen uhkaamina poistuneet maasta.

Tällä kaikella Putin pyrkii vahvistamaan kansalaisten haperoituvaa uskoa ’erikoisoperaationsa’ oikeutukseen. Pohjanmeren kaasuputkien räjähtelyistä Moskova toivoo YK:n johdolla tehtävää selvitystä – jossa Venäjä putkiyhtiön enemmistöosakkaana tietenkin olisi mukana!

Kremlin propagandaa levittävä uutistoimisto Tass pohtii, että putket oli vakuutettu, joten omistajille on mahdollisesti luvassa myös korvauksia.

UKRAINAAN päin Tassin uutisissa viritellään tarinaa, jossa Venäjä esiintyy halukkaana neuvottelemaan rauhasta, mutta Zelenskyi ei tahdo!

Kreml kuvittelee, että kaasun puutteessa kylmettymistä ensi talvena pelkäävä Eurooppa hiljalleen taipuu suostuttelemaan Ukrainalle neuvotteluihin ryhtymistä nyt, kun siltä anastetut alueetkin on ”virallisesti” liitetty Venäjään.

Jos Eurooppa siihen suostuisi, Venäjä voisi julistaa, että asia on käsitelty, täällä ei ole mitään nähtävää, hajaantukaa!

VENÄJÄLLÄ kaikki on isoa, myös valheet. Mittaluokka on nyt sellainen, että Putinin ”all in” -strategia viestii epätoivoisen diktaattorin viimeisistä krampeista, joilla hän pyrkii siirtämään vastuuta edessään häämöttävästä giganttisesta historiallista virhearviostaan ympärillään olevalle hallinnolle ja kansalle, joka ei yksituumaisesti ja isänmaallisuutta osoittaen yhtenä miehenä rientänytkään toteuttamaan Suuren Johtajan julistamaa liikekannallepanoa.

Suomi, Eurooppa ja Yhdysvallat tulevat jatkamaan Ukrainan tukemista sitä määrätietoisemmin, mitä järjettömämmiksi Kremlin ja Putinin valtahoureet paisuvat.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE