Ulkomaat

Venäjällä kuvernöörinvaalit – oppositiota on suitsittu jo etukäteen

Lehtikuva
Lehtikuva
Lehtikuva

Venäjällä järjestetään tänään kuvernöörinvaalit, joissa valitaan useammalle alueelle kuvernööri tai alueparlamentin johto. Tässä kuussa aluejohto valitaan 20 alueella, ja mukana ovat esimerkiksi Karjalan, Kaliningradin ja Novgorodin alueet. Venäjän federaatiossa on yhteensä yli 80 kuvernööriä tai aluejohtajaa.

Ennen vaaleja on puhuttanut oppositiopuolueiden edustus ehdokkaiden joukossa. Opposition edustajien läpimenoa kuvernöörinvaaleissa on suitsittu jo etukäteen ehdokasasettelun rajauksilla.

Ehdokasasettelun niin sanottu filtteri tarkoittaa sitä, että kuvernööriehdokkaan tarvitsee rekisteröityäkseen varmistaa kannatus 5–10 prosentilta alueparlamentin jäsenistä. Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Jussi Lassila kertoi STT:lle aiemmin, että nämä ovat Kremlin alaisia toimijoita, jotka suosivat Venäjän presidentin puolueen Yhtenäisen Venäjän ehdokkaita.

Venäjällä on määrä järjestää presidentinvaalit maaliskuussa. Presidentti Vladimir Putin (kuvassa) ei ole vielä paljastanut, pyrkiikö hän itse neljännelle kaudelle.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat