Ulkomaat

Venäjältä aseita ostanut Turkki haaveilee yhä yhdysvaltalaishävittäjästä – Erdogan: ”Haluaisin keskustella tästä puhelimessa”

Lehtikuva
Lehtikuva
Lehtikuva

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan sanoo pyrkivänsä taivuttelemaan Yhdysvallat pitämään Turkin mukana F-35-hävittäjähankkeessa.

Yhdysvallat on uhannut lopettaa hävittäjäyhteistyön Turkin kanssa, jos maa ei peru S-400-ohjustorjuntajärjestelmän ostoa Venäjältä heinäkuun loppuun mennessä.

Erdogan sanoi haluavansa keskustella tilanteesta Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kanssa.

– Haluaisin keskustella tästä asiasta puhelimessa ja palauttaa sen nykytilanteesta siihen, mistä lähdimme liikkeelle, Erdogan sanoi keskiviikkona.

Erdogan kuitenkin vakuutti, ettei Turkilla ole aikomusta perua kauppoja Venäjän kanssa.

– En sano, että Turkki aikoo ostaa S-400-puolustusjärjestelmän, sanon että Turkki on ostanut sen. Olemme jo tehneet kaupat.

Turkin on ollut tarkoitus ostaa Yhdysvalloilta sata F-35-hävittäjää, ja maa on ollut tiiviisti mukana myös hävittäjien valmistamisessa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 14 Demokraatti
60 000 - Hallitusohjelman perusta on paraneva työllisyys
Corbynismin kriisi - Brexit rokotti Labouria
Tahtomattaan guru - Petteri Taalas
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Rane Aunimo

Auringonlaskun puolueeksi tuomittu SDP on kuopattu jo monta kertaa, mutta kesällä 2019 Suomessa on demaripääministeri, Rinteen hallitus ja suunnanmuutosta julistava ohjelma, ja sekös monia harmittaa
20.6.2019

Luetuimmat


Uusimmat