Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Venäjän isku osui asuinrakennukseen Itä-Ukrainassa Donetskin alueella, ainakin kolme ihmistä on kuollut

LEHTIKUVA / AFP / YASUYOSHI CHIBA
Pelastustyöntekijät etsivät Venäjän iskusta selvinneitä raketti-iskun tuhoamasta rakennuksesta Kramatorskissa Ukrainassa 1. helmikuuta 2023.

Itä-Ukrainassa Kramatorskin kaupungissa ainakin kolme ihmistä on kuollut venäläisen raketin osuttua asuinrakennukseen, paikalliset viranomaiset kertovat. Lisäksi 20 ihmisen kerrotaan haavoittuneen.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Kramatorsk sijaitsee Itä-Ukrainassa Donetskin alueella, missä Venäjän joukot ovat yrittäneet edetä.

Donetskin alueen kuvernöörin Pavlo Kyrylenkon mukaan venäläiset iskivät raketilla kaupungin keskustassa sijaitsevaan asuintaloon. Uutistoimisto AFP:n toimittaja näki kaksi ruumista pelastustyöntekijöiden raivatessa raunioita.

-  Rauhanomaiset ihmiset kuolivat ja ovat raunioiden alla. Tämä on päivittäistä elämää maassamme, kommentoi presidentti Volodymyr Zelenskyi iskun jälkeen.

Venäjän kerrotaan iskeneen Kramatorskin kaupunkiin viimeksi tammikuun alussa. Venäjä kertoi tuolloin surmanneensa 600 ukrainalaissotilasta, mutta paikallisviranomaisten mukaan kukaan ei kuollut iskuissa.

Kramatorsk sijaitsee lähellä Donetskin alueita, jotka ovat olleet Venäjän pönkittämien separatistijoukkojen hallussa vuodesta 2014 lähtien. Venäjä pyrkii saamaan koko Donetskin alueen haltuunsa ja liitti sen kansainvälisen oikeuden vastaisesti itseensä viime vuonna.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE