Ulkomaat

Venäjän rauhanaloitteeseen suhtaudutaan epäilevästi – Syyrian oppositio boikotoi konferenssia

Lehtikuva
Lehtikuva
Lehtikuva

Syyrian merkittävin oppositioryhmä ilmoitti Twitterissä, että se boikotoi Venäjällä järjestettävää rauhankonferenssia.

Kymmenet kapinallisryhmät ovat kieltäytyneet jo aiemmin osallistumasta Syyrian hallinnon vahvan liittolaisen Venäjän järjestämiin neuvotteluihin, mutta merkittävimmän oppositioryhmän osallistuminen on ollut tähän asti auki.

Rauhan saamisesta Syyriaan on neuvoteltu myös tällä viikolla Wienissä, missä YK:n Syyria-lähettiläs Staffan de Mistura tapasi sekä Syyrian hallituksen että opposition edustajia.

De Mistura ei ollut erityisen optimistinen neuvottelujen jälkeen. Hän myönsi toimittajille lauantaina, että neuvottelut ovat edistyneet lannistavan vähän.

– Jaan miljoonien syyrialaisten suunnattoman turhautumisen, kun poliittista ratkaisua ei saada, de Mistura sanoi.

Sotshissa Venäjällä ensi viikolla järjestettävään kokoukseen odotetaan ainakin Venäjän, Iranin, Turkin ja Syyrian hallituksen edustajia. Venäjä on sanonut, että kokouksessa on määrä keskustella muun muassa sovinnosta Syyrian osapuolten välille sekä tulevista poliittisista uudistuksista Syyriassa.

Länsivallat ovat suhtautuneet Venäjän rauhanaloitteeseen epäillen. Turkin ja Iranin tukeman aloitteen pelätään tähtäävän YK:n neuvottelujen heikentämiseen ja Venäjän liittolaisen, Syyrian presidentin Bashar al-Assadin aseman vahvistamiseen.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat