Ulkomaat

Venäjän turmakoneen musta laatikko löytyi – kaikki koneessa olleet 71 ihmistä kuolivat

LEHTIKUVA / AFP PHOTO
Pelastusajoneuvoja tutkimassa maastoa lähellä Moskovaa.
LEHTIKUVA / AFP PHOTO
Pelastusajoneuvoja tutkimassa maastoa lähellä Moskovaa.
LEHTIKUVA / AFP PHOTO
Pelastusajoneuvoja tutkimassa maastoa lähellä Moskovaa.

Moskovan lähellä pudonneen matkustajakoneen musta laatikko on löytynyt, kertoo venäläinen RT-uutiskanava Venäjän hätätilaministeriöön viitaten. Kone putosi tänään iltapäivällä Moskovan alueella Argunovon kylän lähellä.

Löytynyt laatikko on tallentanut lentäjien ja lennonjohdon käymät keskustelut. Saratov-lentoyhtiön turmakone on tyypiltään Antonov An-148.

Turmassa kaikki koneessa olleet 65 matkustajaa sekä kuuden hengen miehistö saivat surmansa. Hätätilaministeriö on julkaissut koneessa olleiden nimilistan.

Saratov-lentoyhtiön kone oli matkalla Moskovasta Orskiin Uralin alueelle, kun se katosi tutkasta pian noustuaan Moskovan Domodedovon kentältä.

Paikallisen median Ural56.ru-sivulla näkyy ahdistuneita omaisia Orskin lentoasemalla, jonne koneen piti laskeutua. Orskin pormestari Andrei Odintsov kertoi televisiossa, että lentoasemalla on psykologeja ja sairaanhoitohenkilökuntaa auttamassa omaisia.

Turman tutkinta on aloitettu.

Venäjän tutkintakomissio on aloittanut turman syyn tutkinnan. Venäjän liikenneministeriön mukaan turman syynä voivat olla esimerkiksi sääolot, inhimillinen virhe tai tekninen vika.

Tutkintakomissio myös kiisti aiemmin esitetyt arvelut, että koneen miehistö olisi ennen putoamista ehtinyt kertoa toimintahäiriöstä.

Tutkijat ovat takavarikoineet Saratov-lentoyhtiön asiakirjoja ja puhuttaneet Domodedovon kentän henkilökuntaa.

Interfax-uutistoimiston mukaan silminnäkijät olivat nähneet, että kone oli tulessa ennen kuin se putosi. Lentokoneen jäänteet ovat pirstoutuneet laajalle alueelle, Interfax kertoo.

Televisiokuvissa on näytetty koneen palasia lumessa. Venäjällä on ollut viime päivinä runsaita lumisateita, ja näkyvyyden on kerrottu olleen huono.

Kone katosi tutkasta muutama minuutti nousun jälkeen.

Moskovan Domodedovon lentoaseman lähde kertoi uutistoimistoille, että kone katosi tutkasta muutama minuutti nousun jälkeen.

Koneen määränpää Orsk sijaitsee Venäjän Orenburgin alueella. Alueen kuvernööri kertoo venäläismedialle, että koneessa olleista valtaosa eli yli 60 oli kotoisin Orenburgin alueelta.

Vuonna 2015 Saratov-lentoyhtiöltä kiellettiin lennot ulkomaille, koska yhtiön koneen ohjaamosta löydettiin ulkopuolinen ihminen. Lentoyhtiö pyysi kumoamaan lentokiellon ja korjasi käytäntöjään. Lupa ulkomaille suuntautuviin charter-lentoihin palautettiin vuonna 2016, kertoo BBC.

Saratov-yhtiö lentää pääasiassa venäläisille kentille ja eräisiin Kaukasian kohteisiin, esimerkiksi Armeniaan, Georgiaan ja Azerbaidzhaniin.

Venäläisvalmisteinen lentokone oli seitsemän vuoden ikäinen, ja Saratov-yhtiö osti sen toiselta venäläiseltä lentoyhtiöltä vuosi sitten.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on esittänyt osanottonsa uhrien omaisille.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat