Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Venäjän uuden hallituksen ministerinsalkut on jaettu – Lavrov jatkaa ulkoministerinä, myös puolustusministeri säilyttää salkkunsa

LEHTIKUVA / AFP Dimitar Dilkoff
Ulkoministeri Sergei Lavrov säilyttää salkkunsa.

Venäjän uuden hallituksen ministerinsalkut on jaettu. Ulkoministeri Sergei Lavrov ja puolustusministeri Sergei Shoigu säilyttävät paikkansa maan johdossa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Venäjän presidentti Vladimir Putin nimitti uutta hallitusta johtamaan pääministeriksi viime viikolla Mihail Mishustinin, joka oli entuudestaan Venäjän valtakunnanpolitiikassa jokseenkin tuntematon.

Entisen pääministeri Dmitri Medvedevin hallitus erosi viime viikolla Putinin ehdotettua muutoksia maan perustuslakiin. Putin luovutti maanantaina parlamentille huomiota herättäneet lakiehdotukset alle viikko niiden esittelemisestä.

Muutosten myötä osa presidentin valtuuksista siirtyisi parlamentille ja muille valtion päätöselimille. Hallinnon kritisoijat uskovat, että muutosten tarkoitus on vahvistaa Putinin valta-asemaa sen jälkeen, kun hänen neljäs presidenttikautensa päättyy 2024.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
24.9.2020
Hallitus neuvottelee rajoitustoimista ensi tiistaina – Pekonen toivoo alueilta ripeitä toimia‚ Saarikko pitäisi yökerhojen aukiolojen tarkastelua vastuullisena
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE