Ulkomaat

Venäläinen matkustajakone putosi Moskovan lähellä – koneessa olleilla ”ei ole ollut mitään mahdollisuutta” pelastua

Lehtikuva-AFP
Moskovan valoja hämärtyvässä illassa.
Lehtikuva-AFP
Moskovan valoja hämärtyvässä illassa.
Lehtikuva-AFP
Moskovan valoja hämärtyvässä illassa.

Venäläinen matkustajalentokone on pudonnut Moskovan lähellä sen jälkeen, kun se oli noussut Moskovan Domodedovon kentältä. Koneessa oli 71 ihmistä, joista kuusi miehistön jäsentä, kertovat venäläiset uutistoimistot.

Saratov-lentoyhtiön kone oli kotimaan lennolla matkalla Orskiin Uralin alueelle. Konetyyppi on Antonov An-148. Putoamispaikka on Moskovan alueella Argunovon kylän lähellä.

Interfax-uutistoimiston mukaan silminnäkijät ovat nähneet palavan lentokoneen putoavan Moskovan alueella. Interfaxin mukaan kahden ruumiin jäänteet on löydetty läheltä putoamispaikkaa.

Venäläisten tiedotusvälineiden mukaan pelastustyöntekijät eivät pääse turmapaikalle tietä pitkin, vaan he joutuvat kahlaamaan jalan paikalle.

Lähde Venäjän pelastuspalvelusta kertoo Interfaxille, että koneessa olleilla ”ei ole ollut mitään mahdollisuutta” pelastua. Lentokoneen jäänteet ovat pirstoutuneet laajalle alueelle, Interfax kertoo.

Television kuvissa näkyy koneen palasia lumessa. Venäjällä on ollut viime päivinä runsaita lumisateita, ja näkyvyyden on kerrottu olleen huono.

Kone katosi tutkasta kaksi minuuttia nousun jälkeen.

Moskovan Domodedovon lentoaseman lähde kertoi uutistoimistoille, että kone katosi tutkasta kaksi minuuttia nousun jälkeen.

Koneen määränpää Orsk sijaitsee Venäjän Orenburgin alueella. Alueen kuvernööri kertoo venäläismedialle, että koneessa olleista valtaosa eli yli 60 oli kotoisin Orenburgin alueelta.

Vuonna 2015 lentoyhtiöltä kiellettiin lennot ulkomaille, koska yhtiön koneen ohjaamosta löydettiin ulkopuolinen ihminen. Lentoyhtiö pyysi kumoamaan lentokiellon ja korjasi käytäntöjään. Lupa lentää ulkomaille palautettiin vuonna 2016, kertoo BBC.

Saratov-yhtiö lentää pääasiassa venäläisille kentille ja eräisiin Kaukasian kohteisiin esimerkiksi Armeniaan, Georgiaan ja Azerbaidzhaniin.

Venäjän liikenneministeriön mukaan turman syynä voi olla esimerkiksi sääolot tai inhimillinen virhe.

Venäläisvalmisteinen lentokone oli seitsemän vuoden ikäinen, ja Saratov-yhtiö osti sen toiselta venäläiseltä lentoyhtiöltä vuosi sitten.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on esittänyt osanottonsa uhrien omaisille. Myös Suomen ulkoministeri Timo Soini esitti osanottonsa ulkoministeriön Twitter-tilillä.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat