Kotimaa

”Veriteko oli vakaasti harkittu ja erityisen julma” – Imatran ampumisista syytetty myöntää vain tapot

Lehtikuva / Mikko Stig
Lehtikuva / Mikko Stig
Lehtikuva / Mikko Stig

Syyttäjä pitää Imatran joulukuista veritekoa vakaasti harkittuna ja erityisen julmana. Syyttäjän mukaan 24-vuotias syytetty saapui rikospaikalle viidellä patruunalla ladattu kivääri takakontissaan ja ampui kolme naista lähietäisyydeltä. 24-vuotiasta miestä syytetään kolmesta murhasta.

– Hän (syytetty) on kohdistanut tekonsa vaaraa aavistamattomaan ja siksi puolustuskyvyttömään (uhrin nimi), joka ei omalla käyttäytymisellään ole antanut aihetta väkivaltaiseen hyökkäykseen, syyttäjä sanoi tänään Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa alkaneessa istunnossa.

Mies myöntää tappaneensa naiset ja syyllistyneensä tappoihin. Hän kuitenkin kiistää toimineensa vakaasti harkiten ja erityisen julmalla ja raa’alla tavalla.

Esitutkinnassa mies on kertonut, että ampumisten motiivina oli halu päästä putkaan tai vankilaan, haastehakemuksessa sanotaan.

Poliisi kertoi esitutkinnan aikana pitävänsä todennäköisenä, että ampumisten taustalla on lähinnä syrjäytymiseen ja mielenterveyteen liittyviä syitä.

Syytetty on ollut mielentilatutkimuksessa. Mielentilatutkimuksen tulos tulee julkiseksi vasta oikeudenkäynnin aikana.

24-vuotias mies ampui viime joulukuussa Imatran kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Tiina Wilén-Jäppisen (sd.) ja kaksi paikallista toimittajaa ravintola Vuoksenvahdin edustalla. Ravintola sijaitsee Imatran keskustassa.

Mies ampui naisia päähän ja keskivartaloon. Mies ei tuntenut uhreja, vaan he valikoituivat sattumalta, syytetty kertoi esitutkinnassa.

Syyttäjän mukaan mies aiheutti vakavaa yleistä vaaraa ampuessaan yleisellä katualueella. Monet ihmiset ovat olleet vaarassa saada osuman, syyttäjä sanoo. Syytetty kiistää yleisen vaaran aiheuttamisen.

Rangaistusta määrättäessä koventamisperusteena pitäisi syyttäjän mukaan ottaa huomioon syytetyn aiempi rikostausta. Mies on tuomittu tapon yrityksestä.

Syyttäjä vaatii myös, että tuomittaessa syytetty suorittaa koko rangaistuksen vankilassa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat