Kotimaa

Verohallinto kiistää tarkastusten määrän romahduksen puoleen – myöntää ”tilapäisen notkahduksen”

Lehtikuva / Markku Ulander
Lehtikuva / Markku Ulander
Lehtikuva / Markku Ulander

Verotarkastusten määrässä oli alkuvuodesta tilapäinen notkahdus, kun Verohallinto siirtyi uuteen tietojärjestelmään, sanoo yritysverotusyksikön valvontapäällikkö Jarkko Orjala Verohallinnosta.

– Tammi–huhtikuussa on tiettyjä vaikutuksia ollut, mutta keväällä saavutettiin sama tahti kuin viime vuonna, Orjala sanoo STT:lle.

Suomen Kuvalehti uutisoi tänään, että sen tietojen mukaan verotarkastusten määrä on romahtanut alkuvuonna noin puoleen edellisvuoteen verrattuna. Lehden mukaan syynä ovat ongelmat, jotka liittyvät Verohallinnon uuden tietojärjestelmän käyttöönottoon.

Suomen Kuvalehden mukaan tarkastusten määrän vähenemisestä on kerrottu esimerkiksi Uudenmaan yritysverotusyksikön työyhteisöpäivässä toukokuussa.

Orjala kiistää lehden tiedot tarkastusten määrän vähenemisestä noin puoleen.

– Se ei pidä paikkaansa. Pudotus ei ole missään vaiheessa ollut niin merkittävä

Suomen Kuvalehti kirjoittaa, että Verohallinto ei ole pyynnöistä huolimatta luovuttanut sille tietoja tarkastusten määrästä. Tietoja ei luovutettu myöskään STT:lle.

– Me emme halua toimittaa kuukausikohtaisia lukuja, sillä se antaa vuositasolla ja pitkällä tähtäimellä väärän kuvan.

Orjalan mukaan verotarkastuksen tuloksellisuudesta ei saa oikeaa kuvaa tarkastelemalla pelkästään verotarkastusten kappalemääriä.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat