Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

”Verotuen lakkauttamisesta hyötyisi koko yhteiskunta” – kansanedustaja keksi konstin julkisen sektorin palkankorotusten tueksi

Lehtikuva / Markku Ulander

Kansanedustaja Jussi Saramo (vas.) ilmaisee tukensa julkisen sektorin työntekijöiden palkankorotustavoitteille ja esittää niille rahoitusta valtion verotusta uudistamalla.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

– Työntekijöitä on koulutettava lisää, mutta ratkaisevaa ja kustannustehokkaampaa on jo valmiiksi koulutettujen, kymmenientuhansien työntekijöiden houkuttelu kuntien peruspalveluihin. Se edellyttää sekä olosuhteiden että palkkojen parantamista, vasemmistoliiton varapuheenjohtaja Saramo sanoo tiedotteessa.

Hän muistuttaa, että työntekijöiden määrän lisääminen ja palkkojen korotukset maksavat satoja miljoonia. Saramo esittää kunnille 400 miljoonan euron tasokorotusta, joka rahoitettaisiin listaamattomien yritysten osinkoverojärjestelmän korjauksella. Saramon mukaan missään muualla maailmassa ei ole vastaavaa verotukea varakkaimpien listaamattomien yritysten omistajille.

– Ekonomistit kautta linjan pitävät osinkoverojärjestelmää haitallisena. Rikkaimmat eivät tarvitse erillistä tukea. Verotuen lakkauttamisesta hyötyisi koko yhteiskunta, myös yritykset, markkina- ja investointivääristymien poistuessa ja julkisen talouden vahvistuessa, valtiovarainvaliokunnan verojaoston jäsenen Saramo sanoo.

Saramo muistuttaa, että Marinin hallitus on sitoutunut vanhushoivan hoitajamitoituksen parantamiseen sekä terveydenhuollon ja varhaiskasvatuksen laadun parantamiseen työntekijöiden määrää kasvattamalla.

Hän huomauttaa, että työn kuormittavuus ja matala palkka ovat synnyttäneet huonon kierteen. Julkisen sektorin naisvaltaisista töistä hakeudutaan muihin töihin, ja jäljelle jäävien työtaakka muuttuu entistä raskaammiksi.

– Koulutusmäärien lisääminen ei auta mitään, jos samalla ei lähetetä viestiä, että tilanne korjataan kestäväksi nostamalla työntekijämääriä ja palkkausta kohti pohjoismaista tasoa, Saramo sanoo.

Juttuua muokattu 15.1. kello 13.32: Lisätty ingressiin sana ”työntekijöiden”.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE