Politiikka

”Verotus ei saa estää kehitystä” – kansanedustaja vaatii lyhytaikaisen vuokraamisen helpottamista

SDP:n eduskuntaryhmän valtiovarainvastaava Timo Harakka jätti tänään lakialoitteen, jolla helpotetaan oman asunnon lyhytaikaista vuokraamista. Uudistus poistaisi esimerkiksi Airbnb-vuokrauksen veroesteen.

Oman asunnon myyntivoitot ovat verovapaita, jos asunnossa on asuttu yhtäjaksoisesti kaksi vuotta. Jos asunto vuokrataan edes yhdeksi päiväksi, asumisehto katkeaa ja laskeminen aloitetaan alusta. Tähän on Hakkaraisen mukaan saatava muutos.

Verovapauden edellytykseksi asuntoa tulisi käyttää lakialoitteen mukaan omana tai perheen asuntona kahden vuoden ajan. Tällöin se vastaisi paremmin nykytodellisuutta.

Kansanedustaja muistuttaa, että Airbnb:n kaltaiset alustat mahdollistavat asunnon vuokraamisen poissaolojen ajaksi. Harakan mielestä on väärin, että alle kahden vuoden omistusaika pakottaa ihmiset vuokraamaan asuntojaan pimeästi.

– Verotus ei saa estää kehitystä, jolla tehostetaan asuntojen ja muiden resurssien käyttöä. Joustavuus helpottaisi myös tilapäisiä työn perässä muuttoja, kun ne eivät johtaisi verovapauden menetykseen, Harakka perustelee.

– Rohkenen toivoa, että valtiovarainvaliokunta tarttuu epäkohtaan ja korjaa lainsäädäntöä, Harakka toteaa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat