Politiikka

Vetääkö hallitus sote-esityksensä takaisin? – Kokoomusedustaja: ”Lausuntokierrokselle ei pidä laittaa luonnosta, jonka tulkinta ei ole hallitusryhmillä yhdensuuntainen”

Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen

Kokoomuksen kansanedustaja ja eduskuntaryhmässään sosiaali– ja terveyspolitiikasta vastaava Sari Sarkomaa (kuvassa) kirjoittaa blogissaan valinnanvapauslakiluonnoksen asiakassetelipykälän vaativan selkeytystä ennen lausuntokierrosta.

Sarkomaa toteaa hallituksen olevan yksimielinen tavoitteista, mutta pykälän muotoilu on herättänyt runsaasti väärinymmärryksiä ja huolta.

Isoa uudistusta on vietävä eteenpäin yhteisvoimin.

– Lausuntokierrokselle ei pidä laittaa lakiluonnosta, jonka tulkinta ei ole hallitusryhmillä yhdensuuntainen. Isoa uudistusta on vietävä eteenpäin yhteisvoimin, Sarkomaa toteaa

– On päivän selvää, että kansainvälisesti laadukasta erikoissairaanhoitoa eikä sen ydintä päivystystä ole kenenkään tarkoitus vaurioittaa. Päinvastoin tavoite on tietenkin edistää soten tavoitteita yhdenvertaisia palveluja ja kustannusvaikuttavuutta.

Sarkomaan mukaan asiakasseteli on yksi väline turvata ihmiselle sopivat palvelut oikea-aikaisesti ja vaikuttava hoitoketju. Asiakassetelipykälissä on oltava sopivassa suhteessa joustoa mutta myös velvoittavuutta, jotta uudistuksen tavoitteiden saavuttamiseen saadaan riittävät välineet.

Sarkomaa korostaa, että säädöksien on edistettävä laadukasta päivystyksen ja koko erikoissairaanhoidon kustannusvaikuttavaa toimintaa sekä maakunnan vahvaa järjestämisvastuuta. Valinnanvapauden laajentaminen on hänen mukaansa keino edistää uudistumista palvelunkäyttäjän näkökulmasta.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat