Politiikka

Vihreä edustaja vihastui: ”Talousprofessorien on helppo sättiä tyhmiä opiskelijoita”

Johanna Pietiläinen
Johanna Pietiläinen
Johanna Pietiläinen

Vihreiden varapuheenjohtaja Touko Aalto muistuttaa, että nykynuoret valmistuvat työmarkkinoille, jossa on yhä vähemmän eläkevirkoja tarjolla. Aalto kertoo oman tarinansa Facebook-päivityksessään, jolla hän ottaa osaa keskusteluun opintotukijärjestelmän muuttamisesta yhä lainapainotteisemmaksi.

Aalto kertoo tulevansa hyvin pienituloisesta perheestä ja pyrkineensä yliopistoon sukunsa ensimmäisenä.

– Kun nyt luen uutisista opintotuen uudistamisesta ja kuuntelen eduskunnassa ministerien puheita, tulen samalla hyvin surulliseksi ja vihaiseksi, hän kirjoittaa.

Hallituksen kaavailut tarkoittavat Aallon mukaan suomeksi sitä, yhä useammalta nuorelta viedään pois mahdollisuus päästä opiskelemaan korkeakouluasteelle eivätkä nämä nuoret pääse hyödyntämään koko potentiaaliaan itsensä ja koko yhteiskunnan hyväksi.

– Kun oma tulevaisuus näyttää epävarmalta ja talouden madonluvut ja valtava työttömyys ainoastaan varmalta, suuren opintolainataakan ottaminen on todella iso kynnys. Talousprofessorien on helppo sättiä tyhmiä opiskelijoita siitä, että he eivät tajua omaa parastaan, jos eivät ota lainaa, jos eivät pysty ymmärtämään nuorten arkea, joka poikkeaa merkittävästi heidän opiskeluvuosistaan.

– Ja etenkin kun satut tulemaan taustoista, josta ei ole saatavissa pahan päivän varalle taloudellista tukea, kynnys velkaannuttaa itsensä epävarmaan tulevaisuuteen on suuri. Ja kun kaikki tietävät, että elämä ei juuri koskaan suju, kuten itse olettaa, epävarmuuden paino hartioilla on musertava.

Aalto muistuttaa, että hallitus, joka tekee kaiken tämän on sama hallitus, jonka ministerit kilpaa lupasivat ennen vaaleja, että koulutuksesta ei leikata eikä opintotukea heikennetä.

Aloitin valtio-opin opinnot Jyväskylän yliopistossa vuonna 2004. Muutin Jyväskylään Joensuusta, jossa vartuin…

Posted by Touko Aalto on Monday, 29 February 2016

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat