Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Vihreät haluaa maksuttoman toisen asteen koulutuksen ja uudistaa liikenteen

Lehtikuva / Markku Ulander
Puheenjohtaja Pekka Haavisto vihreiden eduskuntavaalikampanjan avauksessa Helsingissä.

Vihreät tavoittelee maksutonta toisen asteen koulutusta ja opintorahaan reilun 80 euron tasokorotusta. Puolueen vaalikampanjan teemoista kerrottiin sen kampanjastartissa Helsingissä. Lisäksi puolue haluaa lisätä korkeakoulujen aloituspaikkoja siten, että useampi kuin joka toinen suorittaa korkeakoulututkinnon.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Vihreiden tavoite on tehdä Suomesta hiilineutraali ennen vuotta 2030. Puolue vaatii fossiilista energiaa tukevista yritystuista luopumista. Lisäksi energiantuotannossa vaaditaan fossiilisista polttoaineista irtautumista kymmenen vuoden sisällä.

Liikenne halutaan uudistaa sähköiseksi ja uusiutuvia polttoaineita käyttäväksi. Vihreät tukee joukkoliikenteen kehittämistä, kuten tunnin junaa Turkuun, nopeampaa päärataa, investointeja itärataan ja kaupunkiliikennettä raiteille. Puolue esittää, että laaja raidepaketti toteutettaisiin seuraavalla eduskuntakaudella.

Vihreät myös haluaa ensi vaalikaudella sosiaaliturvan kokonaisuudistuksen ja esittää perustuloa.

Vihreät tavoittelee vaaleissa vähintään viiden prosenttiyksikön kasvua viime eduskuntavaaleista. Tuolloin puolueen kannatus oli 8,5 eli nyt tavoite on 13,5 prosenttia. Puolueen puheenjohtajan Pekka Haaviston mukaan vihreät myös tavoittelee suurimman puolueen asemaa Helsingissä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE