Politiikka

Vihreät ja kokoomus valitsevat eduskuntaryhmilleen johtajat

Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen

Tänään kaksi eduskuntaryhmää saa uudet johtajat, kun sekä hallituspuolue vihreät että oppositioon päätynyt kokoomus valitsevat uudet ryhmien vetäjät aamukymmeneltä alkavissa kokouksissaan.

Vihreiden ryhmän puheenjohtaja vaihtuu, koska tehtävää hoitanut Krista Mikkonen valittiin ympäristö- ja ilmastoministeriksi. Kokoomuksen ryhmän johtaja vaihtuu, koska tehtävää hoitanut Kalle Jokinen on ilmoittanut, ettei aio hakea jatkoa tehtävässä.

Viime viikolla RKP:n uudeksi eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi valittiin kansanedustaja Anders Adlercreutz. Hänen edeltäjänsä Thomas Blomqvist nimitettiin pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeriksi.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän johtoon valittiin perjantaina yksimielisesti Paavo Arhinmäki. 42-vuotias Arhinmäki on aiemmin toiminut muun muassa vasemmistoliiton puheenjohtajana ja kulttuuri- ja urheiluministerinä. Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä tarvitsi uuden puheenjohtajan Aino-Kaisa Pekosen tultua valituksi sosiaali- ja terveysministeriksi.

Keskustan eduskuntaryhmä valitsi niin ikään uudeksi puheenjohtajakseen kansanedustaja Antti Kurvisen äänin 20–10. Edellinen keskustan ryhmänjohtaja Antti Kaikkonen nimitettiin viime viikolla puolustusministeriksi.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Demokraatti 16/19
KÄTKETTY VENÄJÄ - Putinin suosio laskee
VÄRIKÄS SUOMI - Emme pärjää ilman maahanmuuttoa
SIXTEN KORKMAN - Ison kuvan hahmottaja
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


DEMOKRAATTI

PT arvioi Suomen talouden jäähtyvän – näin käy Eila Eläkeläiselle ja Tomi Työttömälle
17.9.2019

Luetuimmat


Uusimmat