Politiikka

”Vihreät jo koko maan puolue” – Väistyvä puheenjohtaja Niinistö piti Tampereella jäähyväispuheensa

Lehtikuva / Roni Rekomaa
Lehtikuva / Roni Rekomaa
Lehtikuva / Roni Rekomaa

Vihreiden väistyvä puheenjohtaja Ville Niinistö puhui jäähyväispuheessaan Tampereen puoluekokouksessa hyvinvointivaltion arvoista. Niinistö hahmotti vihreät tasa-arvon, solidaarisuuden ja edistyksen puolustajiksi.

– Meidän vihreiden tehtävä on tänä aikana olla voima, joka muistuttaa meitä sukupolvien vastuusta. Meidän on oltava liike, joka tunnistaa arjen politiikassa päätösten kauaskantoiset seuraukset –ja kantaa vastuuta tulevaisuudesta, Niinistö sanoi.

Tärkeiden asioiden arvo ymmärretään hänen mukaansa usein vasta, kun ne ovat uhattuina.

– Aivan kuten suomalaiset onnistuivat pelastamaan muuttamalla toimintaansa uhanalaisen merikotkan, on meidän ymmärrettävä suojella hyvinvointivaltion arvoa.

Te olette kantaneet minua harteillanne.

Niinistö hehkutti myös vihreiden kuntavaalitulosta, joka oli puolueen historian paras, ja sanoi vihreiden tavoittelevan asemaa pääministeripuolueena.

– On myöhäistä kysyä, miten tehdä vihreistä koko maan puolue. Me teimme sen jo.

Niinistö totesi puheenjohtajan taipaleensa olleen usein myös raskasta ja sanoi politiikan syklien muuttuneen nopeammaksi.

– Vielä jokin aika sitten olisi ollut vaikea uskoa, että vihreiden puoluejohtaja on Suomen pisimpään palvellut puoluejohtaja.

– Olen elänyt joka sekunnin, täysillä. Teidän kanssanne. Te olette kantaneet minua harteillanne, Niinistö hehkutti.

Vihreät valitsee iltapäivällä itselleen uuden puheenjohtajan.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat